Английские ученые разработали формулу идеальной булочки с кремом и джемом


sconeПрофесор Шеффілдського університету Юджинія Ченг (Eugenia Cheng) розробила формулу ідеального скона – традиційної англійської булочки із кремом і джемом. Про це повідомила газета The Daily Telegraph.

Ченг запропонувала робити скони за принципом замку з піску – кожен наступний шар повинен бути вужчим за попередній на п’ять міліметрів. Це необхідно для того, щоб солодка начинка не стікала на пальці. Висота скона з усією начинкою не повинна перевищувати 2,8 сантиметра. Крім цього, хліб, джем і крем повинні бути в пропорції 2:1:1. Так, на типовий скон вагою 70 грамів треба покласти 35 грамів джему і 35 грамів крему.

На думку Ченг, крем повинен наноситися поверх джему, тому що в іншому випадку більш важкий джем може витекти. Також професор порекомендувала не використовувати збиті вершки замість крему, оскільки вони займають занадто багато місця і можуть бути нестійкими.

Джерело: www.mv34.ru

Comments are closed.