Хліб із рисом


Хліб із рисом є ніжним, м’яким і дуже смачним. Для приготування рисового хлібчика на 750г потрібно:

  • rysovМолоко – 250мл
  • Вершкове масло – 2ст. ложки
  • 1 яйце
  • Сметана – 2ст. ложки
  • Борошно – 425г
  • Відварений рис – 150г
  • Сіль – 2 ч.ложки
  • Цукор – 1ст. ложка
  • Сухі дріжджі – 2 ч. ложки

Моя модель хлібопічки передбачає додавання рідин, а потім – сипучих продуктів. Ви можете змінити порядок додавання, смак і якість хлібчика від того не зміниться. Молоко я додаю домашнє. Кілька разів у мене не виходив хліб, і я не розуміла чому. Насправді коров’яче молоко дуже жирне і хліб від того падає. Коли ж я почала розбавляти його водою – хліб вийшов ідеальним. Тому додаємо молоко, якщо магазинне – то можна і не розбавлене, якщо домашнє – то плюс  трошки води, щоб у загальному вийшло 250мл. Потім масло(можна замінити на олію), яйце. Збивати попередньо не потрібно, так як воно і так добре перемішається з усіма інгредієнтами. Рис попередньо відварюємо і охолоджуємо. Важливо, щоб вода добре злилась, інакше тісто буде дуже вологим і хліб зовсім не виросте. Якщо будете додавати ще борошно – то хліб може бути забитим. Далі додаємо сметану, масло, сіль, цукор і дріжджі.

Автор:

autor Капитошка

 

Comments are closed.