Хліб із рисом
Хліб із рисом є ніжним, м’яким і дуже смачним. Для приготування рисового хлібчика на 750г потрібно:
Молоко – 250мл
- Вершкове масло – 2ст. ложки
- 1 яйце
- Сметана – 2ст. ложки
- Борошно – 425г
- Відварений рис – 150г
- Сіль – 2 ч.ложки
- Цукор – 1ст. ложка
- Сухі дріжджі – 2 ч. ложки
Моя модель хлібопічки передбачає додавання рідин, а потім – сипучих продуктів. Ви можете змінити порядок додавання, смак і якість хлібчика від того не зміниться. Молоко я додаю домашнє. Кілька разів у мене не виходив хліб, і я не розуміла чому. Насправді коров’яче молоко дуже жирне і хліб від того падає. Коли ж я почала розбавляти його водою – хліб вийшов ідеальним. Тому додаємо молоко, якщо магазинне – то можна і не розбавлене, якщо домашнє – то плюс трошки води, щоб у загальному вийшло 250мл. Потім масло(можна замінити на олію), яйце. Збивати попередньо не потрібно, так як воно і так добре перемішається з усіма інгредієнтами. Рис попередньо відварюємо і охолоджуємо. Важливо, щоб вода добре злилась, інакше тісто буде дуже вологим і хліб зовсім не виросте. Якщо будете додавати ще борошно – то хліб може бути забитим. Далі додаємо сметану, масло, сіль, цукор і дріжджі.
Автор:
Капитошка
Свежие комментарии