Банановий хліб


Залишилось у холодильнику кілька бананів, вже встигли навіть трошки почорніти. Вирішила спробувати спекти із них хліб. Вийшов дуже смачний, тому ділюсь рецептом із вами.

Складові:
банановий• Молоко – 230 мл
• Борошно пшеничне – 470г
• Кукурудзяна мука – 50г
• Банан – 2-3 шт
• Олія або вершкове масло – 40г
• Цукор ( або мед) – 2,5 ст. ложки
• Сіль – 1 ч. ложка
• Яйце – 1 шт
• Кориця – 1 ч. ложка
• Сухі дріжджі – 2 ч. ложки

Молоко розігріваємо до кімнатної температури. Якщо нема кукурудзяної муки, тоді можна додати пшеничного борошна, щоб загальна маса була 520г. Далі збиваємо вінчиком яйце. Додаємо у ємність хлібопічки цукор, сіль, олію і корицю. Якщо є вершкове масло, його попередньо розтоплюємо. Банани бажано обитрати стиглі. Ріжемо їх невеликими кубиками і додаємо в останню чергу, а після них – сухі дріжджі.

Режим випічки «основний» або «класичний», час випікання – 3 год 25 хв, маса – 1 кг.

Хлібчик виходить солодкуватий і особливо смакує із варенням.

Автор:

autorКапитошка

 

 

Comments are closed.