Медовий хліб з гірчицею


Дуже смачний м’який хліб, ледь солодкуватий, з пікантним гірчичним післясмаком, проте без гостринки. Гарно підіймається, та тішить золотавою тоненькою скоринкою.

медовий-хліб-з-гірчицеюІнгредієнти:

  • борошно пшеничне — 370 г
  • сіль — 1 ч.ложка
  • мед — 3 ст.ложки
  • масло вершкове — 2 ст.ложки
  • гірчиця суха — 1ч.ложка
  • вода — 100 мл
  • молоко —  130 мл
  • дріжджі сухі — 2 ч.л

У відерце насипаємо дріжджі, борошно, сіль, додаємо мед, масло та гірчицю. Воду та молоко додаємо ледь теплими. Випікаємо в режимі «основний»,  розмір «середній», скоринка – по бажанню, я застосовую режим «середньої» скоринки. По завершенні випікання хліб дістаємо з хлібопічки, ставимо на гратчасту або дерев’яну поверхню, накриваємо рушником  і даємо охолонути. Смачного!

circleАвтор: Данка

 

 

Comments are closed.