Французький хліб


Селянський хлібХліб знаходиться в самому серці французького кулінарного мистецтва, і колись навіть визначав певний соціальний статус – довгий, елегантний білий багет був доступний тільки для стильних міських жителів, а прості хліби, такі як, наприклад, Селянський хліб були головними продуктами в сільській місцевості. Однак тепер ці селянські хліби на заквасках захопили уяву сучасних пекарів у Нью-Йорку та Токіо.

Вінок
Форми хліба у Франції часто розроблялися пекарями так, щоб задовольнити потреби своїх клієнтів у зручності. Так, отвір всередині хлібини дозволяє легко носити її з собою, наче корзинку – на руці. А окрім практичності, в такому випадку збільшується площа скоринки хліба.

Житній хліб
У Франції, житній хліб походить з гірських регіонів таких як Піренеї та Вогези, де він був основним різновидом хліба. Сьогодні його найчастіше подають у Паризьких кав’ярнях до устриць, тонко нарізавши і щедро намастивши маслом.

Булочки
Ці чітко сформовані булочки традиційні для Бельгії та північного сходу Франції, де вони є ласощами недільного сніданку. Характерний повздовжній надріз на верхній частині кожної булки легко здійснюють ручкою дерев’яної ложки.

Селянський хліб
Цей різновид хліба виготовляють у Франції в незліченних інтерпретаціях форми та розміру, він також різниться в залежності від регіону та пекаря. Всі селянські хліби мають товсту, темну скоринку, рясно посипану борошном, що додає їм характерний двоколірний зовнішній вигляд.

Борошняний коржик
Борошняний коржик – один з 13 десертів, традиційних для Прованського Різдва. Вже зараз його можна купити круглоріч. Цей декоративний у формі гілочки хліб ароматизований і збагачений
оливковою олією. В тісто цього хліба часто додаються смачні інгредієнти. Дуже популярні серед них – хрусткий бекон, нарізані анчоуси або карамелізована цибуля.

Багет
Хрустка золота скоринка і легка м’якушка є ознаками цього всесвітньовідомого класичного хліба. Французи кажуть – краще купувати одразу два багети, оскільки один, як правило, наполовину з’їдається поки потрапить додому.

Кручений хліб
Цей хліб родом з Лемож, сільського регіону в центрі Франції. Має популярну “кручену” форму. Йому віддають перевагу поціновувачі хліба, які однаково люблять скоринку та м’якушку.


Також шукають:

Коментар