Пшенично-житній хліб на молоці


пшенично-житній хлібІнгредієнти:

  • житнє борошно – 700г
  • дріжджі свіжі – 60г
  • пшеничне борошно – 300г
  • цукор – 1 ч.л.
  • молоко (тепле) – 4 ст.л.
  • соняшникова олія – 1.5 ст.л.
  • вода (тепла) – 1/2 л.

Спосіб приготування:
Пшеничне і житнє борошно просіяти, змішати в посудині, зібрати гіркою і зробити в центрі заглиблення. Приготувати опару з дріжджів, цукру, теплого молока і невеликої кількості борошна. Влити опару в заглиблення, накрити посудину і поставити на 20 хвилин у тепле місце. Влити в заглиблення з опарою соняшникова олія і теплу воду, додати сіль. Замісити все в однорідне тісто. З тіста сформувати довгасту буханець, покласти на змащене маслом деко і накрити рушником і поставити на расстойку на 40 хвилин у тепле місце. Після того, як буханець збільшиться в кілька разів, випікати хліб на середньому вогні приблизно 60 хвилин.
Готовий хліб “умити” теплою водою (збризнути), щоб утворилася скоринка.

Comments are closed.