Як правильно різати хліб


Скільки в батоні прорізівХліб – найбільш традиційний, улюблений та популярний продукт харчування. Існує дуже багато різних варіантів приготування хліба. Здавалося б, кожен з нас знає про хліб буквально все. Але ось цікаве питання: чи знаємо ми як правильно різати хліб? Наче безглузде запитання. Які тут правила? Ріж, і все!

Виявляється, такі правила існують:
1) На чому різати хліб? Бажано використовувати для цього окрему обробну дошку. Існують також спеціальні дошки, з прорізами для ножа. По такій дошці можна пересувати хліб на крок решітки в міру відрізання шматочків. Так виходять дуже рівні, рівномірні по товщині шматки хліба. Крихти при цьому падають в простір між основою дошки і решіткою. Після нарізання виймаємо решітку і витрушуємо крихти. Дуже зручно і гігієнічно!

2) Яким ножем різати хліб? Найбільш зручний так званий ніж-пила. Вузький ніж з довжиною леза близько 18 сантиметрів ідеально підійде.
3) Якщо хліб дуже свіжий і м’який, то рекомендується нагріти лезо ножа на вогні. Тоді можна буде нарізати хліб акуратними шматочками.

4) Щоб уникнути утворення великої кількості крихт рекомендується в тих місцях, де ви збираєтеся різати хліб, зробити хрестоподібні надрізи.
5) Різати хліб треба повільно. Ніж тримати під кутом. Шматок хліба – вертикально і різати його зсередини назовні.

 

Джерело: gotovim-hleb.ru


Також шукають:

Коментар