Житній хліб з родзинками


Ітадійський житній хлібНещодавно мені дуже захотілось зробити житній хліб і врешті-решт я вирішила купити невелику кількість  житнього борошна. Я взялась за пошуки рецепту в моїх улюблених книгах по випіканню хліба Річарда Бертінет та Паула Холівуд, проте там були запропоновані рецепти з різними пропорціями житнього та пшеничного борошна. Тому я скомпанувала елементи з їхніх рецептів житнього хліба і почала готувати за своїм новим рецептом.

Згідно рецепту виходить одна маленька буханка, тому якщо вам необхідно хліб більших розмірів, просто подвоюйте усі інгредієнти.

Форму з готовим тістом я поставила на ніч у холодильник і випікала лише вранці. Не потрібно очікувати, що хліб особливо виросте, оскільки житнє борошно та родзинки роблять тісто досить важким.

Я була досить вражена смаком що надає виробу житнє борошно у поєднанні з великою кількістю родзинок. Цей хліб чудово смакуватиме з сиром. Також з нього виходять чудові тости, для яких не потрібно ніякого джему чи варення.

Рецепт

Інгредієнти:

  • 100 г житнього борошна
  • 150 г пшеничного борошна
  • 5 г солі
  • 5 г сухих дріжджів
  • 175 г води
  • 125 г родзинок (краще світлих)

Спосіб приготування:

У великій посудині змішати пшеничну та житню муку і додати з одного боку сіль, а з іншого – дріжджі.

Додати воду і добре вимішати.

Місити тісто впродовж 5-10 хв., поки воно не стане еластичне та гладке.

Додати родзинки і місити знову поки все не змішається.

Помістити тісто у змащену жиром посудину, накрити і залишити його для зростання, поки не подвоїться у розмірах (це займе кілька годин).

Коли тісто буде підніметься до потрібного розміру, потрібно покласти на посипати борошном поверхню і вимісити так, щоб  у середині не було повітря.

Сформувати буханку і помістити на змащену поверхню, накрити і дати можливість знову вирости.

Нагріти духовку до 220 ºC. Коли в духовці досягли потрібної температури, сформовану буханку необхідно посипати житнім борошном і випікати упродовж 20 хв.

Коли виріб досягне готовності, його необхідно помістити на решітку для остигання.

Смачного!

Джерело: http://lovinghomemade.com


Також шукають:

Коментар