Житній хліб з родзинками
Нещодавно мені дуже захотілось зробити житній хліб і врешті-решт я вирішила купити невелику кількість житнього борошна. Я взялась за пошуки рецепту в моїх улюблених книгах по випіканню хліба Річарда Бертінет та Паула Холівуд, проте там були запропоновані рецепти з різними пропорціями житнього та пшеничного борошна. Тому я скомпанувала елементи з їхніх рецептів житнього хліба і почала готувати за своїм новим рецептом.
Згідно рецепту виходить одна маленька буханка, тому якщо вам необхідно хліб більших розмірів, просто подвоюйте усі інгредієнти.
Форму з готовим тістом я поставила на ніч у холодильник і випікала лише вранці. Не потрібно очікувати, що хліб особливо виросте, оскільки житнє борошно та родзинки роблять тісто досить важким.
Я була досить вражена смаком що надає виробу житнє борошно у поєднанні з великою кількістю родзинок. Цей хліб чудово смакуватиме з сиром. Також з нього виходять чудові тости, для яких не потрібно ніякого джему чи варення.
Рецепт
Інгредієнти:
- 100 г житнього борошна
- 150 г пшеничного борошна
- 5 г солі
- 5 г сухих дріжджів
- 175 г води
- 125 г родзинок (краще світлих)
Спосіб приготування:
У великій посудині змішати пшеничну та житню муку і додати з одного боку сіль, а з іншого – дріжджі.
Додати воду і добре вимішати.
Місити тісто впродовж 5-10 хв., поки воно не стане еластичне та гладке.
Додати родзинки і місити знову поки все не змішається.
Помістити тісто у змащену жиром посудину, накрити і залишити його для зростання, поки не подвоїться у розмірах (це займе кілька годин).
Коли тісто буде підніметься до потрібного розміру, потрібно покласти на посипати борошном поверхню і вимісити так, щоб у середині не було повітря.
Сформувати буханку і помістити на змащену поверхню, накрити і дати можливість знову вирости.
Нагріти духовку до 220 ºC. Коли в духовці досягли потрібної температури, сформовану буханку необхідно посипати житнім борошном і випікати упродовж 20 хв.
Коли виріб досягне готовності, його необхідно помістити на решітку для остигання.
Смачного!
Джерело: https://lovinghomemade.com
Останні коментарі