Домашній багет


Багети домашніІнгредієнти:

  • 400 гр. борошна
  • 250 мл. води або молока
  • пакетик сухих дріжджів (7 грам)
  • 2 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1 яйце

Спосіб приготування:

Замішуємо тісто. Окремо розводимо дріжджі в теплій воді (чи молоці), додавши цукор. Хвилин через 10 додаємо сіль, олію і, поступово підсипаючи борошно, замішуємо м’яке тісто. Гарно його відбиваємо на столі. Залишаємо тісто в теплому місці для підйому, приблизно на годину. Тісто має збільшитися в об’ємі.

Ділимо тісто на 2 частини і формуємо наші багети. Викладаємо багет на присипане борошном деко, робимо гострим ножем насічки і змащуємо яйцем.

Ставимо в попередньо нагріту духовку. Багети випікаються хвилин 30, хвилин 5-7 при 230°С, і час, що залишився при 200°С. Кожні 5-10 хвилин необхідно відкривати духовку і сприскувати багети і деко водою (для отримання хрусткої скоринки). Після випікання обов’язково укутати багети в рушник і дати трохи відпочити. Багети виходять дуже смачні, м’які, з хрусткою скоринкою.

Джерело: http://www.edimdoma.ru


Також шукають:

Коментар