Чіабатта
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне вищого ґатунку 650 гр.
- Вода 300 мл.
- Дріжджі свіжі 30 гр.
- Оливкова олія 30 мл.
- Сіль 1,5 ч. л.
- Цукор 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Приготувати опару: дріжджі розвести в 50 гр. ледь теплої води, додати цукор. Поставити опару в тепле місце на 1 год.
- 250 мл. ледь теплої води змішати з сіллю, додати борошно і опару.
- Замісити тісто. Воно повинно вийти досить м’яким, але при цьому не прилипати до рук.
- Акуратно вмісити в тісто оливкова олія.
- Покласти тісто в посудину, накрити її рушником і поставити в тепле місце на 1,5-2 години. Тісто має при цьому збільшитися в об’ємі в два рази.
- Тісто викласти на стіл і розрізати навпіл.
- Зі шматків тіста сформувати буханки хліба довжиною близько 30 см.
- Деко рясно посипати борошном, викласти хліб на велику відстань один від одного.
- Хліб посипати борошном.
- Накрити хліб рушником і поставити в тепле місце на годину. За цю годину хліб збільшитися в обсязі приблизно в два рази.
- Поставити деко в розігріту до 200-230 градусів духовку і випікати до світло-золотистого кольору.
- Після випічки хліб накрити рушником і дати постояти близько 30 хвилин.
Джерело: https://zefira.net
Останні коментарі