Італійський хліб з оливками і цибулею


Рецепт хліба з цибулеюІнгредієнти:

  • 700-800 гр. борошна пшеничного
  • 1 ст. л. сухих дріжджів
  • 1 шт. цибуля червона
  • по 6-8 шт. зелених та чорних оливок
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • сіль, за смаком
  • 350 – 400 мл. води

 Спосіб приготування:

Цибулину дрібно нарізати і обсмажити в оливковій олії до золотистого кольору. Оливки подрібнити.

У велику посудину налити ледь теплу воду, додати сіль, дріжджі. Потім потроху додати просіяне борошно, ретельно вимішуючи тісто.

У тісто додати оливки і цибулю з оливковою олією. Вимішувати тісто вручні протягом 20 хв., поки не стане гладким і шовковистим.

У результаті повинно вийти м’яке тісто, що не прилипає до рук. З нього необхідно сформувати кулю і покласти в глибоку посудину, накрити вологим рушником і залишити, щоб підійшло. Коли тісто підійметься вдвоє, його потрібно знову пом’яти.

Потім треба знову почекати, коли воно почне збільшуватись в об’ємі.  Після цього викласти на посипаний борошном стіл і знову вимісити, звертаючи і розгортаючи кілька разів.

Після цієї процедури тісто сформувати у вигляді батона, викласти на деко і залишити для вистоювання на 25-30 хв.

Поверхню можна прикрасити оливками та цибулею, відправити в духовку, розігріту до 200°С. Випікати хліб 40-50 хв.  до рум’яної скоринки. Готовий хліб вийняти і покласти на рушник для остигання.

Джерело: vegetarians.kiev.ua 


Також шукають:

Коментар