Італійський хліб з оливками і цибулею
Інгредієнти:
- 700-800 гр. борошна пшеничного
- 1 ст. л. сухих дріжджів
- 1 шт. цибуля червона
- по 6-8 шт. зелених та чорних оливок
- 5 ст. л. оливкової олії
- сіль, за смаком
- 350 – 400 мл. води
Спосіб приготування:
Цибулину дрібно нарізати і обсмажити в оливковій олії до золотистого кольору. Оливки подрібнити.
У велику посудину налити ледь теплу воду, додати сіль, дріжджі. Потім потроху додати просіяне борошно, ретельно вимішуючи тісто.
У тісто додати оливки і цибулю з оливковою олією. Вимішувати тісто вручні протягом 20 хв., поки не стане гладким і шовковистим.
У результаті повинно вийти м’яке тісто, що не прилипає до рук. З нього необхідно сформувати кулю і покласти в глибоку посудину, накрити вологим рушником і залишити, щоб підійшло. Коли тісто підійметься вдвоє, його потрібно знову пом’яти.
Потім треба знову почекати, коли воно почне збільшуватись в об’ємі. Після цього викласти на посипаний борошном стіл і знову вимісити, звертаючи і розгортаючи кілька разів.
Після цієї процедури тісто сформувати у вигляді батона, викласти на деко і залишити для вистоювання на 25-30 хв.
Поверхню можна прикрасити оливками та цибулею, відправити в духовку, розігріту до 200°С. Випікати хліб 40-50 хв. до рум’яної скоринки. Готовий хліб вийняти і покласти на рушник для остигання.
Джерело: vegetarians.kiev.ua
Останні коментарі