Хлібні палички


Хлібні паличкиІнгредієнти:

  • 600 г. борошна
  • 350 мл. води
  • 20 г. свіжих дріжджів
  • 2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • Для обсипання – мак, кунжут, сіль, прованські трави – на вибір

Спосіб приготування: 

Дріжджі розтерти зі сіллю і цукром. Злегка підігріти воду і змішати її з рослинним маслом, влити її в дріжджі.

Додати просіяне борошно і вимішати м’яке еластичне тісто. Каструлю змастити маслом, перекласти в неї тісто, накрити і залишити на годину підходити. За цей час тісто має збільшитися в два рази.

Розділити тісто на чотири частини. Взяти одну частину і розгорнути її в тонкий пласт, скропити водою, посипати бажаною посипкою. Розкачати качалкою, щоб посипка краще трималася і порізати ножем на тонкі смужки шириною 2 – 3 см. Кожну згорнути навпіл, посипкою назовні і долоньками сформувати в джгутик за розміром дека.

Деко застелити пекарським папером, викласти палички. Випікати 20 хвилин при температурі 200°С.


Також шукають:

Коментар