Класичне тонке тісто для італійської піци
Рецепт на два диски
Інгредієнти:
- Борошно – 250 г.
- Свіжі дріжджі – 15 г.
- Вода – 100 мл. (вода якісна, краще джерельна або бутильована)
- Сіль.
Перш ніж почати замішувати тісто для італійської піци, необхідно приготувати закваску.
Для закваски:
Розчинити дріжджі в невеликій кількості теплої води. Додати 50 грам борошна, влити ще трохи води і ретельно перемішати. Маса повинна вийти рідкою, і її треба поставити в тепле місце приблизно на 20 хвилин.
Спосіб приготування тіста:
Борошно насипати на стіл і змішати з сіллю. Посередині зробити поглиблення і в це поглиблення влити опару. Замішувати тісто треба енергійно. У процесі поступово додати борошно в потрібній кількості. В результаті тісто повинне вийти м’яким, вологим і еластичним.
Розділити отримане тісто на дві частини і сформувати з них “кульки”. Дати тісту настоятися (приблизно дві години) до подвійного збільшення в об’ємі.
Особливості розкачування тіста:
Ви бачили як піцайоло підкидають тісто в повітря,коли готують піцу? Це – не просто вистава, а так би мовити, технологічний процес! Справа в тому, що розкачувати качалкою тісто для піци не можна. Вважається, що таким чином з нього вичавлюється вуглекислий газ (продукт життєдіяльності дріжджів) і тісто стає менш пухким. Тому формуючи диск для майбутньої піци , його(тісто) необхідно розтягувати у всі сторони. Розтягнувши до потрібного розміру, по краях сформувати валик близько 2 см шириною. Потім змастити форму для випічки оливковою олією, а також саме тісто, викласти тісто в форму і залишити його на 20 хвилин постояти при кімнатній температурі.
Начинка:
- Салямі – 200 г.
- Сир – 100 г.
- Помідори – 2 шт.
- Гриби – 3 шт.
- Перець
- Італійські трави
- Томатний соус.
Взагалі для приготування начинки для піцци можна використовувати будь-які продукти, які знайдуться в холодильнику.
Джерело: https://teresva.com/index.php?newsid=208
Супер смачне тісто, дуже подобається нашій родині. Всім рекомендую…
Я в захваті! Сьогодні перший раз готувала піцу. Боялася що нічого не получиться, я з кулінарією не дуже дружу. Але піца вийшла чудовою(дуже смачною). Велике спасибі, рада що знайшла ваш рецепт.
На здоров’я! Радий, що у вас все вийшло