Як правильно зберігати борошно?


В чому можна зберігати борошноДля того, щоб борошно зберегло свої найкращі властивості, його потрібно зберігати або в паперовому пакеті, або в полотняному мішечку.

Класичний процес зберігання борошна повинен пройти приблизно два етапи. Під час першого етапу відбувається безпосередньо дозрівання борошна, завдяки якому борошно починає набувати всіх своїх хлібопекарських властивостей. Під час другого етапу борошно починає «старіти», в результаті чого його якість трохи погіршується. Тобто, для приготування страв оптимальним є варіант, коли борошно вже пройшло перший етап зберігання, але ще не почався другий.

Від первинного зберігання борошна здебільшого і залежить його подальші смакові та кулінарні властивості. Якщо борошно надто свіже, то для готування воно не підходить, оскільки йому необхідний час для вилежування. Справа в тому, що в свіжо змеленому борошні ще дуже активні компоненти зерна, які не дають можливості тісту підніматися, через що вироби стають приплюснутими і втрачають об’єм. Звичайно, процес зберігання борошна повинен бути в першу чергу налагоджений на борошномельному виробництві, оскільки саме воно відповідає за те, щоб борошно не було засмічене мікроорганізмами, комахами і було досить витримане для приготування смачних хлібопекарських виробів. Для цього на заводах в місці зберігання борошна температура не повинна перевищувати двадцяти градусів, а вологість – 60 %. Після цього, температуру змінюють на 0 градусів, щоб борошно зберегло свої властивості до двох років.

У домашніх умовах до придбаного борошна, щоб воно не зіпсувалося, потрібно додати неочищені зубчики часнику. Якщо запасів борошна в будинку дуже багато, є сенс зберігати мішки в ящику з дерева, пошарово, а кожен шар пересипати календулою, кардамоном або чебрецем.

Джерело: otvetin.ru


Також шукають:

Коментар