Хліб увійшов у перелік продуктів, які не можна зберігати в холодильнику


Зберігання хлібаХолодильник є одним з найбільш дивовижних винаходів, яке дозволяє зберігати нашу їжу і продовжувати термін її служби. Однак, є і такі продукти, які краще там все ж не зберігати. Здається, що начебто, абсолютно всім продуктам буде тільки краще, якщо зберігати їх у холодильнику, але, виявилося, що не всі вони перенесуть таку низьку температуру. У деяких випадках холодне середовище шкідливе для продуктів. І зараз розповідь  докладніше про деякі з них.

1. Хліб

Хліб, безумовно, є одним з тих продуктів, які Ви ні в якому разі не повинні зберігати в холодильнику. Це зовсім  не продовжує його “життя”, від цього він тільки швидше засихає. Найкращим варіантом для нього було б зберігання при кімнатній температурі, а й навіть у таких умовах він не повинен пролежати більше чотирьох днів. Якщо Ваша булка занадто велика, і Ви вже точно знаєте, що за цей час Ви його з’їсти не встигнете, найкраще відрізати від нього невеликий шматок, а все інше заморозити.

2. Часник

Часник не любить холод. Немає ніякої необхідності в зберіганні його в холодильнику, він прекрасно проживе в будь-якому сухому місці або, наприклад, на полиці в коморі, але тільки не довше 2-х місяців. Єдиною обов’язковою умовою є хороша вентиляція, це дозволить часнику довше залишатися свіжим.

3. Гострий соус

Існує такий стереотип, що всі приправи і соуси найкраще слід зберігати саме в холодильнику. Але насправді, більшість з них – сіль, оцет і цукор – є відмінними консервантами. І гострий соус також відноситься до тих продуктів, яким в холодильнику не місце. У коморі він може зберігатися аж до 3-х років, так що немає ніякої необхідності в його зберіганні при низьких температурах. До того ж його смак від цього кращим точно не стає.

4. Картопля

Не дивлячись на те, що в більшості людей в холодильнику і так би не знайшлося місця для картоплі, навіть, якби було дещо інакше, її там зберігати зовсім не варто. І однією з найголовніших причин, чому не варто цього робити, є факт того, що низькі температури перетворять картопляний крохмаль в цукор, таким чином, змінюючи його смак. Найкраще зберігати її в паперовому пакеті знову ж таки в коморі. Уникайте пластикових пакетів, тому що таким чином волога не зберігається, і картопля псується.

Також варто зауважити, що цей продукт зовсім не любить низьких температур, і навіть 7 градусів за Цельсієм можуть понести за собою згубні наслідки. Отже, картоплю не варто зберігати в холодильнику,  так як це тягне за собою зміну її смаку, консистенції і загального стану, навіть після приготування.

5. Помідори

Намагайтеся уникати зберігання помідорів в холодильнику, так як таким чином вони перетворюються в щось зовсім не їстівне. Справа в тому, що томати дуже люблять тепло, згадайте той період, поки вони ще росли на гілці. Тому, чим довше Ви їх тримаєте в холоді, тим сильніше вони псуються. Не дивлячись на те, що багато хто використовує охолоджені помідори при готуванні, і їсти їх, в принципі, теж ніхто не забороняє, однак, смак у них буде вже зовсім не той. Найкраще, якщо Ви будете зберігати свої помідори прямо на столі, при кімнатній температурі. Також постарайтеся простежити за тим, щоб прямі сонячні промені не змогли їх дістати.

6. Цибуля

Цибуля є основною всіх наших страв, і вже її точно не варто зберігати в холодильнику. Найкраще для цього підійдуть сумки з сітки або тканини, яка дозволяє повітрю циркулювати, тоді вона протримається достатній час. Варто відзначити той факт, що у цибулі немає ніякого захисного шару, навіть коли вона знаходиться в землі. Таким чином, забезпечується її відмінна циркуляція, що найкраще імітувати при зберіганні в сухому приміщенні. Якщо ж Ви покладете її в холодильник, недостатня циркуляція повітря і вогкість змусить її згнити.

Також Вам слід запам’ятати, що цибуля найкраще зберігати в темному місці, так як на світлі вона змінює свій смак. І, до речі, не забувайте, що ні в якому разі не можна її зберігати поряд з картоплею. Від неї виходять особливі гази і волога, які, в свою чергу, змушують цибулю гнити в рази швидше.

7. Кава

Багато людей переконано вважають, що краще, ніж в холодильнику, каві не буде ніде. Інші ж упевнені, що їй там і зовсім не місце. Конденсація в холодильнику безумовно впливає на смак і якість самої кави. Також кава має дуже потужний запах, так що є вірогідність того, що вона змінить смак і запах деяких продуктів. Каву найкраще зберігати в герметичному пакеті або контейнері в коморі.

Джерело: lubov-plus.org.ua


Також шукають:

Коментар