Несумісні продукти: що не варто поєднувати в їжі одночасно?


Кифір огірокМабуть, всі знають про результат, який може виникнути після того, якщо квашений огірок запити молоком. Однак, медикам поки точно невідомо, чому ці продукти в такому поєднанні суперечать один одному. Для багатьох поєднання оселедця і молока не є забороненою комбінацією. І вони впевнені, що таке табу – просто звичка. Ми виросли з цим знанням про несумісність продуктів, а деякі з них мають цілком раціональне пояснення.
Ось перелік найпопулярніших несумісностей:
• Крохмаль з кислими продуктами, такими, як томат, апельсин. При їх поєднанні відбудеться хімічна реакція і продукти втратять всі свої корисні якості, фрукти і овочі впадуть зайвим марним вантажем у шлунок.
• Якщо спочатку випити газованої води і запити її чимось молочним, у шлунку буде відчуття вибуху маленького хімічного заводу.
• Шкідливий ефект виникне, якщо після грандіозної трапези закусити фруктами. Звичний сценарій: спочатку салат, потім – гаряче, солодке, а на закуску – фрукти. Перші гарячі страви перетравлюються набагато довше, і поки дійде черга до фруктів, пройде з півгодини. А фрукти вже через 15 хвилин починають гнити в животі…
• Смачні яблучка, стиглі грушки, виноград, соковиті сливи, абрикоси та кавуни не варто їсти після білкових продуктів: м’яса, риби, грибів, яєць. Причина така ж, як і у попередньому пункті – різниця в швидкості переварювання.
• Любите вранці випити чашку кави і з’їсти житній хліб, скажімо, з маслом? Це смачно, але даремно. В організм потрапляють продукти-наповнювачі без корисних речовин, адже кофеїн перешкоджає всмоктуванню потрібних організмові елементів, зокрема кальцію.
• Мікс коли і алкоголю – напій для тих, хто хоче швидко сп’яніти і на ранок мати сильне похмілля.
• Пиво з арахісом – класичне згубне для організму поєднання. Арахіс відноситься не до сімейства горіхових, як прийнято вважати, а до бобових. При поєднанні з алкоголем бобові втрачають всі свої корисні властивості і просто стають важким продуктом для організму.
• Проносний ефект забезпечено, якщо диню запити алкоголем, холодною водою, кефіром чи йогуртом.
• Класичне поєднання у салаті огірків та помідорів призводить до руйнування вітаміну С.
• Заїдаючи кавун солоними продуктами, не уникнете набряків та опухлості на обличчі, адже в такому випадку в організмі буде затримуватися рідина.

Які б експерименти з продуктами Ви не проводили, важливо вчасно і правильно надати собі першу медичну допомогу. Подбайте, щоб під руками завжди були сорбенти, наприклад активоване вугілля.
За інформацією ресурсу http://www.agroperspectiva.com/ru/news/137738


Також шукають:

Коментар