Хліб на пиві


Пропоную вам улюблений хлібчик всіх чоловіків нашої сім’ї. Він має легкий аромат солоду і  пікантний смак.

Складові :

  • Житній хліб на пивіПиво – 220мл
  • Кефір – 100мл
  • Рафінована олія – 2ст. ложки
  • Пшенична мука – 285г
  • Житнє борошно – 150г
  • Вівсяні пластівці – 75г
  • Сіль – 2ч.ложки
  • Цукор або мед – 1 ст. ложка
  • Какао – 1 ч. ложка
  • Мак – 1 ст. ложка
  • Сухі дріжджі – 2ст. ложки

Спочатку додаємо всі рідини, потім – сипучі. Пиво, бажано обирати темне, а кефір  (можна замінити водою) більшої жирності.  Пиво має бути кімнатної температури, ні в якому разі не з холодильника, бо тоді хліб не підніметься. Якщо немає вівсяних пластівців – додаємо пшеничне борошно. Мак теж можна додавати по бажанню.

Не слід чекати , що такий хлібчик сильно підніметься, адже у склад входить житнє борошно. Печемо на «Основній» програмі. Вийде буханець вагою 1кг.

Автор:

Як спекти хлиб на пивиКапитошка

 

 


Також шукають:

Коментар