Хліб на пиві
Пропоную вам улюблений хлібчик всіх чоловіків нашої сім’ї. Він має легкий аромат солоду і пікантний смак.
Складові :
Пиво – 220мл
- Кефір – 100мл
- Рафінована олія – 2ст. ложки
- Пшенична мука – 285г
- Житнє борошно – 150г
- Вівсяні пластівці – 75г
- Сіль – 2ч.ложки
- Цукор або мед – 1 ст. ложка
- Какао – 1 ч. ложка
- Мак – 1 ст. ложка
- Сухі дріжджі – 2ст. ложки
Спочатку додаємо всі рідини, потім – сипучі. Пиво, бажано обирати темне, а кефір (можна замінити водою) більшої жирності. Пиво має бути кімнатної температури, ні в якому разі не з холодильника, бо тоді хліб не підніметься. Якщо немає вівсяних пластівців – додаємо пшеничне борошно. Мак теж можна додавати по бажанню.
Не слід чекати , що такий хлібчик сильно підніметься, адже у склад входить житнє борошно. Печемо на «Основній» програмі. Вийде буханець вагою 1кг.
Автор:
Капитошка
Останні коментарі