Молочний хлібчик


Пропоную спробувати спекти «Молочний хлібчик». Мої домашні найбільше люблять саме його. Такий хлібчик можна їсти, як окрему страву або намазати улюбленим варенням. Особисто мені його смак і запах навіюють спогади з дитинства, час, коли їздила до бабусі у село. Зі склянкою молока – поживно і смачно, енергії вистачає на цілий день.

Отже, рецепт такий.

Хлиб на молоциНа 1 кг потрібно :

  • Молоко – 350мл
  • Олія – 2 ст. ложки
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Мука – 550 г
  • Сухі дріжджі – 2 чайні ложки

Спочатку я відмірюю своїм мірним стаканом (він є у комплекті хлібопічки) молоко і наливаю його у контейнер. Далі додаю сіль, цукор і олію. Після цього до загальної маси досипаю борошно і дріжджі. Навіть нічого не перемішую,  хлібопічка сама зі всім впорається.

Далі у меню обираю режим «Класичний хліб». Я люблю скоринку не дуже темну, тому вона буде  «середня».

Останній штрих – натискаю кнопку «Старт». От і все, далі трудиться хлібопічка, а у мене 3,25 год вільного часу.

Раніше я не могла зрозуміти чому приготовлений за одним і тим же рецептом хлібчик гарно виростав, а інший – падав. Згодом, я зрозуміла, що борошно міряю завжди на око… Але як показала практика, +/- кілька грам дуже впливають на якість випічки. Тому раджу купити хороші кухонні ваги, щоб чітко відмірювати усі інгредієнти. Тепер мої буханці виходять гарненькі, як з картинки.

Смачного! Сподіваюся, вам теж сподобається цей рецепт.

Автор:

Як спекти смачний хлібчикКапитошка

 


Також шукають:

Коментар