Закусочний хліб із бурячком


Пропоную цікавий рецепт хлібчика.
Ідеально для закусок і бенкетів, адже має цікавий червоний колір і пікантний смак.
bread-with-beets

На 0,5 кг хліба потрібно:
• Борошно – 300г
• Буряк – 2 шт (невеликі)
• Сіль – 1,5 ч. ложки
• Цукор – 1 ст. ложка
• Часник – 1 зубчик
• Олія – 1,5 ст. ложки
• Сухі дріжджі – 1,5 ч. ложки

Насамперед тремо буряк на мілкій терці: жижу відкидаємо в сторону, а сік бурячка виливаємо у ємність хлібопічки, щоб загалом вийшло 150 мл. Можна використовувати і варений буряк, але тоді потрібно більше буряка. Далі додаємо борошно, сіль, цукор, олію і часник. Кому більше смакує можна додавати і 2-3 зубчика, а також – тмин і насіння соняшника.
Обираємо програму «класичний хліб», скоринку темну. Через 3 год 13 хв. отримуємо кольоровий і запашний хлібчик, який можна подавати до столу.

Автор:

autorКапитошка

 

Comments are closed.