Кращий рецепт року – банановий хліб з кокосовою глазур’ю
Видання The Guardian оголосило переможців кращих фуд-фото. Так, у номінації під назвою “кращий рецепт від читачів” переміг рецепт бананового хліба з кокосовою глазур’ю.
Банановий хліб можна приготувати як у хлібопічці, так і в мультиварці або духовці. Важливо підібрати дуже стиглі банани і в правильному порядку замісити тісто.
Інгредієнти на 2 буханки хліба:
– 150 г сухофруктів
– 125 г вершкового масла
– 175 г пшеничного борошна
– 3 стиглих банана
– 2 яйця кімнатної температури
– 1 ч. ложка розпушувача
– ½ ч. ложки солі
– 150 г коричневого цукру
– мелений кардамон
– 1 ч. ложка екстракту ванілі
Для глазурі:
– 3 ст. ложки кокосового порошку
– 2 ст. ложки теплого молока
– 180 г вершкового сиру
– 250 г сиру маскарпоне
– 2 стручка кардамону
– рубані фісташки
Приготування:
Покласти сухофрукти вимочуватися на годину в чай масала. Окремо розтопити вершкове масло. Очистіть і розімніть банани. У невелику миску насипати борошно, розпушувач, мелений кардамон і сіль. Збити розтоплене масло і цукор міксером, додати туди яйця і перемішати. Додати в миску банани і ваніль і ще раз добре перемішайте. Потім засипати борошняну суміш і перемішати дерев’яною ложкою. Після цього додайте туди дрібно нарізані сухофрукти. Зішкребіть тісто у форму для запікання і поставте в розігріту до 170 градусів духовку на 50 хвилин. Потім дайте хлібу повністю охолонути.
Поки печеться банановий хліб, потрібно приготувати глазур. У миску наливаємо тепле молоко, додаємо кокосовий порошок і перемішуємо. Окремо змішати вершковий сир маскарпоне, додати кокосову суміш і перемішати. Також можна досипати туди 3-4 столових ложки цукрової пудри. Додайте в суміш мелений кардамон і поставте її в холодильник.
Коли хліб охолоне, намажте його глазур’ю. А зверху посипте подрібненими фісташками. Можна також прикрасити банановий хліб листям м’яти.
Джерело: https://gazeta.ua
Останні коментарі