Мармуровий кекс


Мармуровий кекс надзвичайно легко приготувати. Він має насичений шоколадний аромат та чудово смакує до кави та чаю.

мармуровий-кекс-рецепти-для-хлібопічки Інгредієнти:

  • вершкове масло – 100 г
  • маргарин –  50 г
  • цукор – 150 г
  • пшеничне борошно – 160 г
  • яйця – 3 шт
  • какао-порошок – 2 ст.ложки
  • розпушувач для тіста – 1,5 ч.ложки

Розм’якшуємо веркове масло та маргарин в мікрохвильовці.  Можна використати 150 г тільки масла або тільки маргарину, проте нам смакує саме така пропорція.  Спробуйте, як буде подобатись вам. Далі додаємо цукор та збиваємо. Додаємо яйця і знову збиваємо. Борошно перемішуємо із розпушувачем та додаємо у суміш поступово. Тісто має бути консистенції густої сметани. Якщо вийшло загусте, можна додати декілька ложок молока.  Третю частину тіста відкладаємо в іншу миску та додаємо до неї какао, розведене в невеликій кількості води. Лопатку із відерця виймаємо.  Викладаємо по черзі 2 ложки світлого та 1 ложку темного тіста. Випікаємо 60 хвилин в режимі «тільки випічка». Залишаємо у формі на 10 хвилин, виймаємо і остужаємо. Смачного!

circleАвтор: Данка

 

 

Comments are closed.