Мармуровий кекс
Мармуровий кекс надзвичайно легко приготувати. Він має насичений шоколадний аромат та чудово смакує до кави та чаю.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 100 г
- маргарин – 50 г
- цукор – 150 г
- пшеничне борошно – 160 г
- яйця – 3 шт
- какао-порошок – 2 ст.ложки
- розпушувач для тіста – 1,5 ч.ложки
Розм’якшуємо веркове масло та маргарин в мікрохвильовці. Можна використати 150 г тільки масла або тільки маргарину, проте нам смакує саме така пропорція. Спробуйте, як буде подобатись вам. Далі додаємо цукор та збиваємо. Додаємо яйця і знову збиваємо. Борошно перемішуємо із розпушувачем та додаємо у суміш поступово. Тісто має бути консистенції густої сметани. Якщо вийшло загусте, можна додати декілька ложок молока. Третю частину тіста відкладаємо в іншу миску та додаємо до неї какао, розведене в невеликій кількості води. Лопатку із відерця виймаємо. Викладаємо по черзі 2 ложки світлого та 1 ложку темного тіста. Випікаємо 60 хвилин в режимі «тільки випічка». Залишаємо у формі на 10 хвилин, виймаємо і остужаємо. Смачного!
Автор: Данка
Останні коментарі