Морквяний кекс


До чаю, кави або як самостійний десерт чудово пасує  морквяний кекс. Запевняю, що вас здивує його пряний насичений смак та аромат. Проте морка в ньому зовсім не відчувається. морквяний-кекс-рецепт-для-хлібопічкиІнгредієнти:

  • пшеничне борошно – 1 склянка
  • цукор – 130 г
  • маргарин – 100 г
  • яйця – 3 шт
  • дрібно терта морква – 1 склянка
  • родзинки – 0,5 склянки
  • кориця – 0,5 ч.ложки
  • мускатний горіх – чверть ч.ложки
  • цедра одного апельсина
  • розпушувач для тіста – 2 ч.ложки

У мисці збиваємо яйця з цукром, додаємо добре розм’якшений маргарин та ретельно перемішуємо. Додаємо моркву, родзинки та цедру апельсина. Цедру зручно натерти на крупній тертці прямо з апельсина. Борошно просіваємо, перемішуємо із розпушувачем, корицею та мускатним горіхом  та додаємо в суміш. Добре вимішуємо. Відерко застеляємо пергаментним папером та викладаємо тісто. Випікаємо в режимі «тільки випічка» протягом 1 год 20 хв. За 15 хвилин до завершення випічки варто перевірити кекс сухою дерев’яною паличкою. Залежно від технічних характеристик хлібопічки та від вологості моркви випічка може тривати менше або довше.По завершенні випічки залишаємо кекс в хлібопічці ще 10 хвилин та виймаємо. Кексу потрібно дати добре охолонути перш ніж розрізати. Смачного! circleАвтор: Данка.

Comments are closed.