Пісний гарбузовий хліб
Залишився ламтик гарбуза? Можна приготувати хліб, який стане справжньою украсою вашого обіднього столу.
Заздалегідь відварюємо ламтики очищеного гарбуза у невеликій кількості води. Воду зливаємо та подрібнюємо гарбуз у пюре за допомогою блендера або виделки.
Інгредієнти:
- гарбузове пюре – 250 г
- пшеничне борошно – 360 г
- сіль – 0,5 ч.ложки
- відвар з гарбуза – 50 мл
- сухі дріжджі – 1,5 ч.ложки
У відерко засипаємо дріжджі , борошно та сіль. Додаємо охолоджене гарбузове пюре та відвар з гарбуза. Випікаємо в режимі «основний», розмір буханця «середній» та середній рівень просмаження скоринки. Можна додати декілька ложок гарбузового насіння. В такому випадку обираємо режим «основний з родзинками». По завершенні випічки даємо хлібчику ще зо 5-10 хвилин і дістаємо з хлібопічки. Цей смачний і надзвичайно яскравий буханець пасуватиме і до посту, т.я. не містить олії, молока та яєць. Смачного!
Автор: Данка
Останні коментарі