Хліб на червоному вині
Такий хліб чудово смакуватиме до сирної нарізки або до м’яса. Вино можна використати будь-яке. Рецепт розрахований на сухе, проте якщо ви візьмете солодкий напій, то можна не додавати цукор.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 380 г
- борошно житнє – 30 г
- сіль – 1 ч.ложка
- цукор – 1 ст.ложка
- олія оливкова – 1 ст.ложка
- вода – 100 мл
- червоне вино – 180 мл
- волоський горіх – 0,5 склянки
- сухі дріжджі – 1,5 ч.ложки
Горіхи подрібнюємо, ледь обсмажуємо на сухій пательні протягом декількох хвилин та даємо охолонути. У відерце для випічки насипаємо дріжджі, борошно, сіль, цукор , додаємо олію та суміш води і вина. Горіхи засипаємо в диспенсер або додаємо прямо до тіста після звукового сигналу. Випікаємо в режимі «основний з родзинками», розмір «середній», скоринка «середня». Даємо хлібу охолонути під рушничком на дерев’яній дошці та пробуємо. Смачного!
Автор: Данка
Останні коментарі