Міні-бургери зі свининою і соусом барбекю
Міні-бургери зі свининою і соусом барбекю з книги «Курси елементарної кулінарії» Гордона Рамзі (Gordon Ramsay’s Ultimate Cookery Course).
Інгредієнти:
- 4 скибочки бекону
- 1 цибулина шалот
- 1 ч.л. копченої паприки
- 500г фаршу зі свинини
Для соусу:
- оливкова олія, для смаження
- 1 маленька цибулина
- 2-3 зубчики часнику
- морська сіль і мелений чорний перець
- 1 ст.л. коричневого цукру
- 1 ст.л. яблучного оцту
- 2 ч.л. вустерширського соусу
- 6 ст. л. томатного кетчупу
Для подачі:
- булочки
- листя салату латук
- скибочки копченого сиру чеддер
- скибочки помідорів
Готуємо соус. Розігріваємо сковорідку і додаємо оливкову олію. Викладаємо подрібнені цибулю і часник. Солимо і перчимо. Додаємо столову ложку коричневого цукру і чайну ложку копченої паприки. Карамелізуємо. Вливаємо яблучний оцет і випаровуємо. Додаємо готовий вустерширський соус і кетчуп. Готуємо 2-3 хвилини. Вимикаємо вогонь. Перчимо. Перекладаємо соус в миску. Протираємо сковороду. Дрібно нарізаємо сирий бекон. Розігріваємо сковорідку, додаємо оливкову олію. Обсмажуємо бекон. Дрібно нарізаємо цибулю-шалот. Додаємо в сковорідку. Кладемо чайну ложку копченої паприки. Перемішуємо. Розминаємо свинячий фарш. Солимо і перчимо. Викладаємо бекон на серветку для видалення зайвого жиру. Висипаємо бекон в фарш. Перемішуємо. Формуємо невеликі кульки. Трохи приплющуємо. Розігріваємо сковорідку, додаємо оливкову олію. Кладемо котлети. Обсмажуємо з двох сторін. Нахиляємо сковорідку і поливаємо утвореним соком котлети. Зверху на котлети кладемо шматочки копченого сиру чеддер. Тонко шуткуємо листя латуку. Розрізаємо булочки для бургерів на половинки. Кладемо латук і тонку скибочку помідора на булочку. Зверху кладемо котлету. Поливаємо соусом барбекю. Накриваємо булочкою. Смачного!
Автор: Гордон Рамзі
Джерело: gordon-ramsay.ru
Останні коментарі