Содовий хліб


Содовий хлібІнгредієнти:

  • 350 г пшеничного борошна
  • 150 г борошна грубого помелу
  • 1½ ч.л. соди
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. цукрової пудри
  • 450 мл пахти (знежирених вершків)

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 200°C.
  2. Просіяти сухі інгредієнти в миску і зробити «колодязь» в середині. Додати пахти і злегка перемішати  виделкою  до однорідності.
  3. Викласти тісто на робочу поверхню, посипану борошном і акуратно місити, протягом 30 секунд. Деко вистелити  пекарським  папером  і присипати борошном. Формуємо  круглу хлібину.    Гострим ножем зробити хрестоподібний надріз на верхівці хліба.
  4. Випікаємо 30-35 хвилин, поки содовий хліб  не стане золотистим. Хороший спосіб перевірити :  постукати по дну хліб,  якщо  ви почуєте глухий звук, значить хліб готовий.
  5. Охолодити на решітці.

Джерело: www.asianfoodchannel.com


Також шукають:

Коментар