Содовий хліб
Інгредієнти:
- 350 г пшеничного борошна
- 150 г борошна грубого помелу
- 1½ ч.л. соди
- 1 ч.л. солі
- 1 ч.л. цукрової пудри
- 450 мл пахти (знежирених вершків)
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 200°C.
- Просіяти сухі інгредієнти в миску і зробити «колодязь» в середині. Додати пахти і злегка перемішати виделкою до однорідності.
- Викласти тісто на робочу поверхню, посипану борошном і акуратно місити, протягом 30 секунд. Деко вистелити пекарським папером і присипати борошном. Формуємо круглу хлібину. Гострим ножем зробити хрестоподібний надріз на верхівці хліба.
- Випікаємо 30-35 хвилин, поки содовий хліб не стане золотистим. Хороший спосіб перевірити : постукати по дну хліб, якщо ви почуєте глухий звук, значить хліб готовий.
- Охолодити на решітці.
Джерело: www.asianfoodchannel.com
Останні коментарі