Хліб з оливками і часником


Для тіста підійде звичайна очищена вода або мінеральна вода без газу.

Хлібопічка рецептІнгредієнти:
  • борошно пшеничне – 420 г
  • апельсини – 2 шт.
  • борошно грубого помелу – 100 г
  • часник – 3 головки
  • оливки – 10 шт.
  • розмарин – 3 гілочки
  • оливкова олія – 125мл
  • цукровий пісок – 3 ст. л.
  • оцет бальзамічний – 1 ст. л.
  • дріжджі сухі – 7 г
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • морська сіль – 2 ч. л.
Спосіб приготування:

1) Духовку попередньо розігріти до 250 ° С.

2) Велику миску наповнити гарячою водою, щоб вона прогрілася. Потім воду злити, миску протерти насухо.

3) Вилити в нагріту миску 300мл теплої  води, додати дріжджі і половину попередньо просіяного пшеничного борошна. Перемішати  і залишити на 1,5-2 години в теплому місці.

4) З апельсинів вичавити сік.

5) Додати в опару решту пшеничного борошна,  борошна грубого помелу, 75мл апельсинового соку, 1 ч. л. солі і вимісити тісто.

6) Додати 25мл оливкової олії і знову вимісити. Накрити миску харчовою плівкою і залишити на 45 хвилин.

7) Ще два рази, з  інтервалом у 45 хвилин, додавати по 25мл олії, вимішувати тісто і ставити в тепле місце.

8) Часник розділити на зубчики і очистити.

9) З оливок вийняти кісточки.

10) У важкій сковороді розігріти трохи оливкової олії  й обсмажити часник.

Вилити  до нього 2 ст. ложки води і бальзамічного оцту, додати оливки, цукор, листя розмарину, перець і сіль, що залишилась. Тушкувати на маленькому вогні  5 хвилин.

11) Розкачати тісто в прямокутний  пласт, товщиною 1-2 см. Викласти на нього начинку. Звернути тісто конвертом. Накрити вологим рушником і залишити на півгодини.

12) Посипати борошном деко, викласти на нього конверт тіста з начинкою, змастити оливковою олією.

13) Випікати 5 хвилин при температурі 250 ° С, потім зменшити до 180 ° С і випікати ще 35-40 хвилин, до появи хрусткої скоринки. Розрізати хліб краще, коли він охолоне.

Джерело: www.edimdoma.ru


Також шукають:

Коментар