Вчені з Сінгапуру винайшли хліб для діабетиків


Сінгапур: вчені з Національного університету Сінгапуру (NUS) винайшли хліб для діабетиків.

У рецепт входить антоціан — рослинний пігмент, знайдений в харчових продуктах, таких  як чорний рис і чорниця, який скорочує рівень цукру в хліб.

«Більш повільний темп травлення допомагає покращити контроль глюкози в крові. А також допомагає уникнути різкого збільшення рівня цукру в крові, які є шкідливими для хворих на цукровий діабет», — сказав доктор Sui Xiaonan, один з трьох вчених, які розробили рецепт (24 лютого).

хліб-для-діабетиків

Темпи перетравлення хліба, збагаченого антоціаном, зменшилися на 12,8% при використанні лише 1% екстракту антоціану, і на 20,5% при використанні 4%.

Хліб з антоціаном також містить в три рази більше антиоксидантів в порівнянні з простим білим хлібом, що може допомогти запобігти серцево-судинним захворювання і раку, стверджують вчені. Це тому, що він зберігає більше ніж на 80% своєї антиоксидантної здатності після випічки.

Команда з чотирьох чоловік працювала над проектом протягом року,  результати були опубліковані в двох наукових журналах, і в журналі Food Chemistry у жовтні минулого року. Два інших члени дослідницької групи: Yap Pei Yi, який закінчив NUS, і аспірант Zhang Yan.

«Ми сподіваємося провести подальші дослідження, щоб включити антоціани в інші харчові продукти, такі як печиво. Наша команда також прагне вивчити можливості роботи з партнерами по галузі, щоб ввести хліб, збагачений антоціанами, на ринок», — сказав професор Zhou Weibiao, один з учених, які розробили рецепт, директор програми Food Science and Technology в NUS. Команда вчених шукає способи реалізації хліба для діабетиків на полицях магазинів, заявивши, що цей хліб може бути дорожчим за білий,  його ціна буде знаходитися на рівні інших цільнозернових хлібів. Вони також сподіваються розширити свої дослідження.

Джерело: www.channelnewsasia.com


Також шукають:

Коментар