Міні піца від Джеймі Олівера


Для тіста:
  • Піцца манна мука олівер250 г пшеничного борошна, плюс для посипки
  • 250 г цільнозернового борошна
  • 7 г  сухих дріжджів
  • дрібної манної крупи, для посипки
Для начинки:
  • 1 цибулина
  • 100 г грибів
  • 1 стебло селери
  • 1 морквина
  • 1 зубчик часнику
  • оливкова олія
  • 2 пригорщі шпинату
  • 3 гілочки свіжого орегано
  • 400 гр нарізаних помідорів
Для  посипання:
  • 125 г моцарели
  • свіжий орегано
  • сир пармезан
Спосіб приготування:

1) Розігрійте духовку до 220ºC та поставте розігрівати плоский деко догори дном, щоб нагріти.

2) Змішайте борошно і дрібку морської солі у великій мисці,  посередині зробіть поглиблення.

3) У мисці змішайте 325мл теплої води з дріжджами. Вилийте суміш в поглиблення і ретельно перемішайте, поступово змішуючи борошно з країв. Тісто повинно вийти твердим –  якщо воно занадто липке, додайте трохи більше борошна.

4) Замісити тісто в мисці  до однорідної маси.

5) Посипати борошном робочу поверхню, розділити тісто на дві частини. Одну частину розділити на дві половинки (для дорослих), іншу на 4 частини (для дітей).

6) Сформувати кожен шматок в «кулю» і викласти на піднос посипаний манкою, залишивши проміжки між ними. Накрити плівкою і поставити в тепле місце на 35 хвилин.

Для приготування начинки:

Очистіть і дрібно наріжте цибулю, гриби, селеру, моркву, часник і орегано.

Розігрійте 3 ст. ложки оливкової олії у сковороді на середньому вогні. Додайте цибулю, селеру, моркву, часник і смажте декілька хвилин, а потім додайте орегано, нарізані помідори і порцію води.

Додайте трохи меленого чорного перцю  і перемішайте злегка, обсмажуйте овочі протягом 10-15 хвилин, або поки овочі не стануть м’якими. Потім змішайте їх в бленд ері  до однорідної маси, додайте трохи води, щоб зробити суміш  більш рідкою, якщо це необхідно.

7) На посипаній борошном поверхні, формуємо  тісто у вигляді коржа для піци товщиною 3-5 мм, зберігаючи краї більш товстими.

8) Скропіть корж невеликою кількістю оливкової олії, потім ложкою викладіть начинку і розподіліть її по всій піці, залишаючи 1 см від краю.

9) Наріжте невеликими кубиками моцарелу, пармезан натріть на тертці – посипте  міні-піци та викладіть зверху  свіжого орегано.

10) Викладаємо піцу на розігрітий деко і випікаємо близько 10 хвилин (для дітей) і близько 15 хвилин  (для дорослих)  до утворення золотистої  скоринки.

Джерело: www.jamieoliver.com


Також шукають:

Коментар