Панеттоне від Юлії Висоцької
Панеттоне (від італ. Panettone) – це традиційний італійський кекс з цукатами та родзинками. За своїм смаком і зовнішнім виглядом він дуже схожий на нашу паску.
Інгредієнти:
- пшеничного борошна – 1,5 кг
- вершкового масла – 500 г
- родзинок – 500 г
- яєць курячих – 8 шт.
- яєчних жовтків – 4 шт.
- апельсинів – 2 шт.
- цукру коричневого – 160 г
- дріжджів свіжих – 70 г
- нарізаного пластівцями мигдалю – 30 г
- молока – 380мл
- рослинної олії – 1 ст. л.
- ванільного екстракту – 1 ч. л.
- сіль морську – ½ ч. л.
Спосіб приготування:
1) Духовку попередньо розігріти до 190 ° С.
2) Для приготування тіста: 360мл молока підігріти, додати дріжджі та 1 ч. ложку цукру і вимішати в комбайні.
3) Не вимикаючи комбайна, всипати половину борошна, додати 4 яйця, ванільного екстракту, посолити.
4) Додати решту борошна та 4 яйця і продовжувати вимішувати.
5) В окремій мисці 3 жовтки розмішати з 150 г цукру і збити блендером. Не припиняючи збивати, порціями додати 250 г вершкового масла.
6) Не перестаючи вимішувати тісто, невеликими порціями додати жовтково-вершкову масу.
7) Порціями ввести масло, що залишилося, і вимішувати тісто до однорідного стану ще хвилин 10 на невеликій швидкості.
8) Велику каструлю змастити олією, перекласти в неї тісто, накрити мокрим рушником і поставити підходити в тепле місце без протягів (в шафу або непрацюючу духовку).
9) Апельсини вимити, цедру натерти на дрібній тертці.
10) У тісто, що підійшло, додати цедру, 2 жмені родзинок і вимісити руками.
11) Частинами всипати родзинки, що залишилися, ще раз вимісити.
12) Розкласти тісто у форми для пасок, накрити вологим рушником і поставити в тепле місце на годину.
13) Молоко, що залишилось, перемішати з жовтком і змастити поверхню панеттоне.
14) Відправити панеттоне в розігріту духовку на 35-40 хв.
15) Готові панеттоне охолодити у формах, потім посипати мигдальними пластівцями.
Джерело: edimdoma.ru
Останні коментарі