Панеттоне від Юлії Висоцької


Панеттоне (від італ. Panettone) –  це традиційний італійський кекс з цукатами та родзинками. За своїм смаком і зовнішнім виглядом він дуже схожий на нашу паску.

Скільки коштує паннетон в італіїІнгредієнти:
  • пшеничного борошна – 1,5 кг
  • вершкового масла – 500 г
  • родзинок – 500 г
  • яєць курячих – 8 шт.
  • яєчних жовтків – 4 шт.
  • апельсинів – 2 шт.
  • цукру коричневого – 160 г
  • дріжджів свіжих – 70 г
  • нарізаного пластівцями мигдалю – 30 г
  • молока – 380мл
  • рослинної олії – 1 ст. л.
  • ванільного екстракту – 1 ч. л.
  • сіль морську – ½ ч. л.
Спосіб приготування:

1) Духовку попередньо розігріти до 190 ° С.

2) Для приготування тіста: 360мл молока підігріти, додати дріжджі та 1 ч. ложку цукру і вимішати в комбайні.

3) Не вимикаючи комбайна, всипати половину борошна, додати 4 яйця, ванільного екстракту, посолити.

4) Додати решту борошна та 4 яйця і продовжувати вимішувати.

5) В окремій мисці 3 жовтки розмішати з 150 г цукру і збити блендером. Не припиняючи збивати, порціями додати 250 г вершкового масла.

6) Не перестаючи вимішувати тісто, невеликими порціями додати жовтково-вершкову масу.

7) Порціями ввести масло, що залишилося, і вимішувати тісто до однорідного стану ще хвилин 10 на невеликій швидкості.

8) Велику каструлю змастити олією, перекласти в неї тісто, накрити мокрим рушником і поставити підходити в тепле місце без протягів (в шафу або непрацюючу духовку).

9) Апельсини вимити, цедру натерти на дрібній тертці.

10) У тісто, що підійшло, додати цедру, 2 жмені родзинок і вимісити руками.

11) Частинами всипати родзинки, що залишилися, ще раз вимісити.

12) Розкласти тісто у форми для пасок, накрити вологим рушником і поставити в тепле місце на годину.

13) Молоко, що залишилось, перемішати з жовтком і змастити поверхню панеттоне.

14) Відправити панеттоне в розігріту духовку на 35-40 хв.

15) Готові панеттоне охолодити у формах, потім посипати мигдальними пластівцями.

Джерело: edimdoma.ru


Також шукають:

Коментар