Сім ситних сніданків 350 ккал


Мафіни із кіноа з шинкою і сиром

Мафіни-із-кіноа-з-шинкою-і-сиромСкладові:

3/4 ст. кіноа

1 яйце

1 яєчний білок

0,5 невеликого кабачка

100 гр. шинки

0,5 ст. тертого Чеддер

1 ст. л. тертого пармезану

Сіль, перець, свіжа петрушка і зелена цибуля за смаком

Приготування:

Відварити кіноа в підсоленій воді. Розігріти духовку до 180 градусів.

Поріжте кабачок і шинку соломкою. Змішайте усі інгредієнти.

Розкладіть тісто по формах для мафінів . Викладіть  рівно з краєм

Випікайте 15-20 хвилин до золотистої кірочки. Остудіть протягом ,

5 хвилин, перш ніж виймати з форм.

Готові мафіни можна заморозити. Перед поданням досить розігріти в мікрохвильовій печі впродовж 20-40 секунд.

Бельгійські вафлі  із цільнозернового борошна і ягодами

Бельгійські-вафлі--із-цільнозернового-борошна-і-ягодамиСкладові:

1,5 ст. пшеничного цільнозернового борошна

0,5 ст. вівсяних пластівців

2 ст. чорниць

1,5 ст. нарізаної полуниці

0,5 ч. л. розпушувача

1,5 ст. молока 0-1,5% жирності

2 яєчних білка

3 ст. л. коричневого цукру

1 ст. л. рослинного масла

0,5 ст. кленового сиропу або меду

Приготування:

Увімкніть вафельницю в розетку і нагрійте.

В одній мисці змішайте борошно, овес, розпушувач і сіль.

В іншій мисці з’єднайте молоко, білки, цукор і масло.

Вилийте рідку суміш в суху. Перемішати до отримання однорідної консистенції. Акуратно додайте 1 склянку чорниць.

Змастіть вафельницю рослинним маслом. Наливайте приблизно по 2 столові ложки тіста і смажте , 1-2 хвилини.

Покладіть в невеликий сотейник , ягоди і кленовий сироп. Нагрівайте на маленькому вогні протягом 5 хвилин.

Полийте вафлі ягідним соусом (теплим або холодним) і подавайте.

Гострі яйця по-марокканські

Гострі-яйця-по-марокканськіСкладові:

1 велике яйце

100 гр. консервованого нуту

100 гр. консервованих томатів

0,5 кабачка

50 гр. шпинату, свіжого або замороженого

1/4 великий цибулини

1 ч. л. харісса  (паста з чилі  перцю)

1 зубчик часнику

1/4 ч. л. меленого коріандру

30 мл. овочевого бульйону

0,5 ч. л. ріпакової олії

Приготування:

Дрібно наріжте кабачок, цибулю і часник. Нагрійте масло у великій, глибокій сковорідці .

Обсмажте цибулю і часник, помішуючи, поки вони не змінять колір на золотий. Додайте харісса і коріандр, добре перемішайте.

Додайте нут разом з рідиною і овочевий бульйон. Томіть під кришкою на повільному вогні 5 хвилин. Потім розімніть виделкою приблизно третину нуту.

Покладіть туди ж помідори і кабачки. Пождіть  хвилин 10, поки кабачки не стануть м’якими і додайте шпинат.

Зробіть в суміші поглиблення, розбийте в нього яйце. Накрийте кришкою і смажте 2 хвилини. Зніміть з вогню і дайте настоятися пару хвилин.

Йогурт зі злаками і ягодами

Йогурт-зі-злаками-і-ягодами-Складові:

220 мл. знежиреного йогурту

50 гр. ягід або фруктів

1 ст. л. зародків пшениці

1/2 ч. л. меду

1 ч. л. меленого лляного насіння

Приготування:

Змішайте зародки пшениці і насіння  льону.

Викладіть всі інгредієнти – злаки, йогурт, ягоди – шарами. Полийте медом.

Тости з рікотою і полуницею

Тости-з-рікотою-і-полуницеюСкладові:

1 скибочка хліба з цільнозернової пшениці

60 гр. нежирного сиру рікота

Полуниця

1 ст. л. насіння граната

2 ч. Л. меду

Приготування:

Розріжте хліб на дві частини і приготуйте тости. Змішайте Рікотта з медом і намажте на хліб. Зверху викладіть полуницю і зерна граната.

Рікоту можна замінити козячим сиром (в цьому випадку мед не знадобиться), а полуницю – апельсином, грейпфрутом або манго.

Скребел  із сиру «тофу»

Скребел--із-сиру-«тофу»Складові:

1 скибочка мульти зернового хліба

115 гр. м’якого торфу

0,5 великого болгарського перцю

3 печериці

1 ст. шпинату, свіжого або замороженого

30 гр. нежирної моцарели

1/2 ч. Л. свіжого оре гано

1 ч. Л. оливкового масла

Приготування:

Нагрійте масло в сковорідці ‘’, покладіть порізані тофу, овочі і гриби. Смажте 5-7 хвилин, часто помішуючи.

Викладіть на хліб. Зверху покладіть скибочки моцарели, посипте орегано.

Ячмінь  з грецькими горіхами і кленовим сиропом

Ячмінь--з-грецькими-горіхами-і-кленовим-сиропомСкладові:

3/4 ст. ячменю в оболонці

1,5 ст. води

0,5 ст. знежиреного молока

10 половинок  горіхів

1/2 ст. л. кленового сиропу

 

Приготування:

Ячмінь промийте, залийте водою і варіть 30 хвилин після закипання на маленькому вогні. Вимкніть.

Залийте гарячим молоком, накрийте кришкою і дайте настоятися 15-20 хвилин. Додайте горіхи і кленовий сироп.


Також шукають:

Коментар