Сім ситних сніданків 350 ккал
Мафіни із кіноа з шинкою і сиром
Складові:
3/4 ст. кіноа
1 яйце
1 яєчний білок
0,5 невеликого кабачка
100 гр. шинки
0,5 ст. тертого Чеддер
1 ст. л. тертого пармезану
Сіль, перець, свіжа петрушка і зелена цибуля за смаком
Приготування:
Відварити кіноа в підсоленій воді. Розігріти духовку до 180 градусів.
Поріжте кабачок і шинку соломкою. Змішайте усі інгредієнти.
Розкладіть тісто по формах для мафінів . Викладіть рівно з краєм
Випікайте 15-20 хвилин до золотистої кірочки. Остудіть протягом ,
5 хвилин, перш ніж виймати з форм.
Готові мафіни можна заморозити. Перед поданням досить розігріти в мікрохвильовій печі впродовж 20-40 секунд.
Бельгійські вафлі із цільнозернового борошна і ягодами
Складові:
1,5 ст. пшеничного цільнозернового борошна
0,5 ст. вівсяних пластівців
2 ст. чорниць
1,5 ст. нарізаної полуниці
0,5 ч. л. розпушувача
1,5 ст. молока 0-1,5% жирності
2 яєчних білка
3 ст. л. коричневого цукру
1 ст. л. рослинного масла
0,5 ст. кленового сиропу або меду
Приготування:
Увімкніть вафельницю в розетку і нагрійте.
В одній мисці змішайте борошно, овес, розпушувач і сіль.
В іншій мисці з’єднайте молоко, білки, цукор і масло.
Вилийте рідку суміш в суху. Перемішати до отримання однорідної консистенції. Акуратно додайте 1 склянку чорниць.
Змастіть вафельницю рослинним маслом. Наливайте приблизно по 2 столові ложки тіста і смажте , 1-2 хвилини.
Покладіть в невеликий сотейник , ягоди і кленовий сироп. Нагрівайте на маленькому вогні протягом 5 хвилин.
Полийте вафлі ягідним соусом (теплим або холодним) і подавайте.
Гострі яйця по-марокканські
Складові:
1 велике яйце
100 гр. консервованого нуту
100 гр. консервованих томатів
0,5 кабачка
50 гр. шпинату, свіжого або замороженого
1/4 великий цибулини
1 ч. л. харісса (паста з чилі перцю)
1 зубчик часнику
1/4 ч. л. меленого коріандру
30 мл. овочевого бульйону
0,5 ч. л. ріпакової олії
Приготування:
Дрібно наріжте кабачок, цибулю і часник. Нагрійте масло у великій, глибокій сковорідці .
Обсмажте цибулю і часник, помішуючи, поки вони не змінять колір на золотий. Додайте харісса і коріандр, добре перемішайте.
Додайте нут разом з рідиною і овочевий бульйон. Томіть під кришкою на повільному вогні 5 хвилин. Потім розімніть виделкою приблизно третину нуту.
Покладіть туди ж помідори і кабачки. Пождіть хвилин 10, поки кабачки не стануть м’якими і додайте шпинат.
Зробіть в суміші поглиблення, розбийте в нього яйце. Накрийте кришкою і смажте 2 хвилини. Зніміть з вогню і дайте настоятися пару хвилин.
Йогурт зі злаками і ягодами
Складові:
220 мл. знежиреного йогурту
50 гр. ягід або фруктів
1 ст. л. зародків пшениці
1/2 ч. л. меду
1 ч. л. меленого лляного насіння
Приготування:
Змішайте зародки пшениці і насіння льону.
Викладіть всі інгредієнти – злаки, йогурт, ягоди – шарами. Полийте медом.
Тости з рікотою і полуницею
Складові:
1 скибочка хліба з цільнозернової пшениці
60 гр. нежирного сиру рікота
Полуниця
1 ст. л. насіння граната
2 ч. Л. меду
Приготування:
Розріжте хліб на дві частини і приготуйте тости. Змішайте Рікотта з медом і намажте на хліб. Зверху викладіть полуницю і зерна граната.
Рікоту можна замінити козячим сиром (в цьому випадку мед не знадобиться), а полуницю – апельсином, грейпфрутом або манго.
Скребел із сиру «тофу»
Складові:
1 скибочка мульти зернового хліба
115 гр. м’якого торфу
0,5 великого болгарського перцю
3 печериці
1 ст. шпинату, свіжого або замороженого
30 гр. нежирної моцарели
1/2 ч. Л. свіжого оре гано
1 ч. Л. оливкового масла
Приготування:
Нагрійте масло в сковорідці ‘’, покладіть порізані тофу, овочі і гриби. Смажте 5-7 хвилин, часто помішуючи.
Викладіть на хліб. Зверху покладіть скибочки моцарели, посипте орегано.
Ячмінь з грецькими горіхами і кленовим сиропом
Складові:
3/4 ст. ячменю в оболонці
1,5 ст. води
0,5 ст. знежиреного молока
10 половинок горіхів
1/2 ст. л. кленового сиропу
Приготування:
Ячмінь промийте, залийте водою і варіть 30 хвилин після закипання на маленькому вогні. Вимкніть.
Залийте гарячим молоком, накрийте кришкою і дайте настоятися 15-20 хвилин. Додайте горіхи і кленовий сироп.
Останні коментарі