Найкращі види національного хліба у світі


Хліб – це не лише широко розповсюджений продукт харчування, але й найбільш споживаний продукт у світі. У чому ж причина його популярності? Це величезна кількість поживних речовин для організму людини.

Найкращий хліб у світіЗа даними дослідження History Channel, хліб став частиною раціону людини ще 30000 років тому. Очевидно, що рецепти приготування даного продукту в сучасному світі відрізняються від способів і рецептів наших предків. А різноманіття хліба в кожному куточку світу вражає !

Отож, якщо ви вирішили відвідати Бразилію, тоді вам випаде можливість покуштувати їхній національний хліб – «Пау де Кежо». Це маленькі, сирні булочки виготовлені з тропічної рослини, що постачає крохмаль – маніоку або кукурудзяної муки без використання дріжджів. Їхній смак і аромат зачаровує.

У Індії вам запропонують «Наан» – добре припечений корж, який печеться з прісного пшеничного тіста з добавлянням фаршу баранини, овочів, сиру та картоплі. Його печуть у спеціальній печі, а споживають лише у гарячому вигляді.

Фіни гордяться своїм національний житнім хлібом. На відмінну від більшості житніх сортів хліба, які продаються в інших країнах світу, цей хліб зроблений із 100% житнього борошна, яке надає йому, злегка кислуватий смак. При його виробництві не використовуються консерванти та інші добавки лише борошно, вода, закваска та сіль. Саме тому він є надзвичайно корисним. На вигляд він  дуже темний, плоский та круглий, часто з диркою посередині.

Гостям Італії варто скуштувати традиційний хліб – «Фокачча». Зазвичай фокаччу випікають разом з травами, прянощами, овочами і сиром. Даний хліб може бути різних форм – це залежить від уподобань пекаря. Найкраще дегустувати фокаччу у регіоні на півночі Італії – Лігурії. Саме там вперше придумали рецепт цього хліба.

Хліб у світі ­ часто найвиразніший, найпопулярніший, найбільш значущий атрибут харчування. Він є символом добробуту та гостинності. Протягом віків у багатьох народів вироблялося шанування його, як священного.


Також шукають:

Коментар