Найкращі види національного хліба у світі
Хліб – це не лише широко розповсюджений продукт харчування, але й найбільш споживаний продукт у світі. У чому ж причина його популярності? Це величезна кількість поживних речовин для організму людини.
За даними дослідження History Channel, хліб став частиною раціону людини ще 30000 років тому. Очевидно, що рецепти приготування даного продукту в сучасному світі відрізняються від способів і рецептів наших предків. А різноманіття хліба в кожному куточку світу вражає !
Отож, якщо ви вирішили відвідати Бразилію, тоді вам випаде можливість покуштувати їхній національний хліб – «Пау де Кежо». Це маленькі, сирні булочки виготовлені з тропічної рослини, що постачає крохмаль – маніоку або кукурудзяної муки без використання дріжджів. Їхній смак і аромат зачаровує.
У Індії вам запропонують «Наан» – добре припечений корж, який печеться з прісного пшеничного тіста з добавлянням фаршу баранини, овочів, сиру та картоплі. Його печуть у спеціальній печі, а споживають лише у гарячому вигляді.
Фіни гордяться своїм національний житнім хлібом. На відмінну від більшості житніх сортів хліба, які продаються в інших країнах світу, цей хліб зроблений із 100% житнього борошна, яке надає йому, злегка кислуватий смак. При його виробництві не використовуються консерванти та інші добавки лише борошно, вода, закваска та сіль. Саме тому він є надзвичайно корисним. На вигляд він дуже темний, плоский та круглий, часто з диркою посередині.
Гостям Італії варто скуштувати традиційний хліб – «Фокачча». Зазвичай фокаччу випікають разом з травами, прянощами, овочами і сиром. Даний хліб може бути різних форм – це залежить від уподобань пекаря. Найкраще дегустувати фокаччу у регіоні на півночі Італії – Лігурії. Саме там вперше придумали рецепт цього хліба.
Хліб у світі часто найвиразніший, найпопулярніший, найбільш значущий атрибут харчування. Він є символом добробуту та гостинності. Протягом віків у багатьох народів вироблялося шанування його, як священного.
Останні коментарі