Цільнозерновий хліб: користь, яку дослідили вчені


У своєму складі хліб з цільного зерна містить клітковину, вітаміни групи B і мінерали. За результатами багатьох досліджень встановлено, що цей продукт необхідний для здорового харчування. Зокрема, вчені в Бостоні підтвердили, що жінки, які вживали приблизно 2,7 порції цільнозернових продуктів щодня знижували ризик захворіти ішемічною хворобою серця на 30% в порівнянні з жінками, які вживали тільки 0,13 порції в день.

Цільнозерновий хліб в хлібопічціНімецькі дослідники з «Інституту Харчування Людини» стверджують, що клітковина є важливою для запобігання цукрового діабету. В цьому досліді взяли участь 9 700 чоловіків і 15 400 жінок у віці від 35 до 65 років. Стан їх здоров’я відстежувався протягом приблизно 7 років. З’ясувалося, що ті, хто вживав велику кількість продуктів з цільного зерна і багатих на клітковину, були менш схильні до цукрового діабету типу II. При поділі пацієнтів на 5 груп, виявилося, що люди, які споживали найбільше клітковини, яка містилась у хлібі (17 г щодня), мали на 27% знижений ризик захворювання на цукровий діабет, ніж люди з групи з найнижчим споживанням (7 г щодня). Крім того, клітковина сприяє відчуттю ситості та запобігає коливанню рівня цукру в крові.

Під час кампанії “Whole Grain for Health” ( «Цілісне зерно для здоров’я») у Великій Британії більше половини опитаних зізналися, що  не знають цільнозернових продуктів, а 70% не мають поняття про всі вигоди, які надає споживання таких продуктів. 72% респондентів готові вживати , але їм нічого про них не відомо.

У 2005 році ці продукти потрапили в список рекомендованих до вживання Міністерством охорони здоров’я США.

Джерело: zdorovia.com.ua


Також шукають:

Коментар