Експерти назвали продукти, які потрібно споживати при збалансованому раціоні харчування


Узимку, наш організм може відчути сильний стрес через недостатню кількість вітамінів. Саме тому у холодну пору року повинен бути збалансований раціон харчування. Організму потрібна велика кількість мікроелементів, макроелементів, амінокислот, складних вуглеводів та білків, які є джерелом енергії.

Щоб не виникало проблем із самопочуттям, провідні експерти пропонують вживати такі продукти.

збалансоване харчування - хліб

Висівковий хліб.

Найкраще у зимовий період споживати висівковий хліб. Він містить велику кількість вітамінів, особливо групи В, повільні вуглеводи та інші поживні речовини, що мають енергетичні цінність для організму. Окрім цього, перевагою даного хліба є вища харчова цінність порівняно із іншими видами хліба.

Горіхи.

Цей продукт сповнений вітамінами групи В, які необхідні для покращення роботи нервової системи. Для організму людини достатньо жмені горіхів, щоб отримати достатню кількість вітамінів та енергії і ця енергія зберігалася протягом довгого часу. Окрім цього, лікарі зазначають, що вживати горіхи потрібно не як основну їжу, а як доповнення до страви і бажано у першій половині дня.

Гарбуз.

Важливим продуктом збалансованого раціону харчування є гарбуз. Він містить корисні харчові волокна, які сприятливо впливають на функціонування шлунково – кишкового тракту. Це особливо важливо взимку, адже через обмежене споживання фруктів і овочів багато людей страждають від проблем із травленням. Окрім цього у ньому є вітаміни групи В та вітамін С.

Рослинна олія.

Даний продукт також містить багато поживних речовин завдяки яким чудово зігріває організм. Варто вживати лляну, гарбузову олію та олію волоського горіха.

Зелені листкові овочі.

Зелені листкові овочі містять вітаміни групи С, залізо та цинк. Для підтримки розумової діяльності та гарного стану крові необхідно споживати шпинат, руколу, петрушку, кріп, зелену цибулю та селеру.

Окрім цього, експерти радять дотримуватись таких правил харчування:

  1. Не використовувати напівфабрикати у харчовому раціоні.
  2. Зменшити споживання рафінованих продуктів.
  3. Дотримуватись режиму споживання їжі.
  4. Вживати не менше 30-35 мл води на кг вашої ваги.
  5. Використовувати рослинні олії.

Джерело: vgolos.com.ua


Також шукають:

Коментар