Хліб з додаванням коренеплодів


Хліб – це один з продуктів, який містить велику кількість поживних речовин. Попри це, дієтолог Світлана Фус пропонує вживати хліб з додаванням коренеплодів, у яких міститься багато клітковини необхідної для роботи організму.

Хліб-з-коренеплодівСкладові:

Ріпа – ½ шт.

Корінь селери – 1 шт.

Топінамбур – 2 шт.

Пастернак – ½ шт.

Морква –1 шт.

Мелений коріандр – 1-2 ч. л.

Сушений базилік – 2 ч. л.

Кмин – 1-2 ч. л.

Шавлія – 2 ч. л.

Житнє борошно (грубого помелу) – 2 ст.

Пшеничне борошно – 1, 5 ст.

Молоко (тепле) – 1 ст.

Дріжджі – 25 г.

Вода – 0,5 ст. Цукор – 1 ст. л. Сіль – 1 ч. л. Оливкова олія –1 ст. л. Вершкове масло – 20 г.

Спосіб приготування:
  1. У посудину налити 1 чашку теплого молока до якого додати 1 столову цукру, 25 г свіжих дріжджів і 0,5 стакана просіяного пшеничного борошна.
  2. Перемішати виделкою і поставити посудину у тепле місце на 10 хв або поки на поверхні тіста не з’являться бульбашки.
  3. У велику посудину просіяти 1 стакан пшеничного борошна і 2 стакана житнього борошна грубого помелу.
  4. Додаємо 1 ч. л. солі, кмину, меленого коріандру і сушеного базиліку. Після цього перемішуємо суміш за допомогою вінчика.
  5. Перемішування з допомогою вінчика для збивання не тільки допомагає змішуванню, але й одночасно ще більше насичує борошно киснем. Тим часом на поверхні молока повинні появитись бульбашки.
  6. Виливаємо опару з дріжджами в центр нашої посудини, додаємо ½ стакана теплої води, 1 ст. л. рослинного масла і вимішуємо тісто.
  7. Поміщаємо тісто в посудину, яка злегка змащена рослинною олією накриваємо пластиковою плівкою і кладемо у тепле місце.
  8. Топінамбур, ріпу і пастернак нарізаємо маленькими кубиками, а потім злегка бланшуємо їх. Моркву і селеру натираємо на крупній терці.
  9. Коли тісто вже підійшло – викладаємо його на заздалегідь притрушену борошном поверхню столу і додаємо у нього овочі. Варто добре вимішати тісто.
  10. Закладаємо тісто у круглу форму для кексу, яка вже змазана сливковим маслом. Зверху посипаємо хліб сухою шавлією.
  11. Ставимо тісто ( у формі) на притрушене борошном деко і зверху накриваємо усе харчовою плівкою. Залишаємо хліб на 40 хвилин у теплому місці поки він не збільшиться у розмірах.
  12. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Коли тісто хліба підійшло – забираємо пластикову плівку і ставимо хліб у духовку випікатись на паровій бані. Для того, щоб зробити парову баню ставимо на піддон духовки ємкість з водою.
  13. Випікати потрібно 25 –30 хвилин до легкого золотистого відтінку.

Джерело: dobre.stb.ua


Також шукають:

Коментар