Домашній багет
Інгредієнти:
- 400 гр. борошна
- 250 мл. води або молока
- пакетик сухих дріжджів (7 грам)
- 2 ч. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1 яйце
Спосіб приготування:
Замішуємо тісто. Окремо розводимо дріжджі в теплій воді (чи молоці), додавши цукор. Хвилин через 10 додаємо сіль, олію і, поступово підсипаючи борошно, замішуємо м’яке тісто. Гарно його відбиваємо на столі. Залишаємо тісто в теплому місці для підйому, приблизно на годину. Тісто має збільшитися в об’ємі.
Ділимо тісто на 2 частини і формуємо наші багети. Викладаємо багет на присипане борошном деко, робимо гострим ножем насічки і змащуємо яйцем.
Ставимо в попередньо нагріту духовку. Багети випікаються хвилин 30, хвилин 5-7 при 230°С, і час, що залишився при 200°С. Кожні 5-10 хвилин необхідно відкривати духовку і сприскувати багети і деко водою (для отримання хрусткої скоринки). Після випікання обов’язково укутати багети в рушник і дати трохи відпочити. Багети виходять дуже смачні, м’які, з хрусткою скоринкою.
Джерело: https://www.edimdoma.ru
Останні коментарі