Мультизерновий хліб


Мультизерновий хлібІнгредієнти:

  • 1 скл. теплої води
  • 2,5 ч.л. сухих дріжджів
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 2 жовтка
  • ¼ скл. рідкого меду або патоки
  • 1 ч.л. солі
  • 1,5 скл. пшеничного борошна вищого ґатунку
  • 1 скл. цільнозернового борошна
  • 0,5 скл. житнього борошна
  • 0,5 скл. сухого молока
  • ¼ скл. вівсяних пластівців швидкого приготування
  • ¼ скл. пшеничних висівок
  • ¼ скл. кукурудзяного борошна дрібного помелу

Спосіб приготування:
В теплій воді розчинити дріжджі, залишити їх до моменту поки не почнуть пінитись, додати жовтки кімнатної температури, масло, сіль, мед (чи патоку). Змішати всі сухі інгредієнти в окремій посудині. Частково підсипати борошняну суміш до дріжджів і замісити липке тісто. Залишок борошна висипати на стіл, зверху викласти тісто і замісити гладке, еластичне тісто.
Готове тісто помістити в посудину і залишити в теплому місці, щоб підійшло. Тривалість – 1 год. Тісто повинно вирости вдвоє.
Через годину тісто потрібно замісити в рівну кулю і викласти на сухе деко, накрити рушничком і залишити на 30 хв., щоб підійшло. Через півгодини поставте деко з хлібом у розігріту духовку до 190 °С на 30-40 хв. (до готовності)

Автор рецепту Е. Лоусон

Comments are closed.