Чіабатта


чіабаттаІнгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку 650 гр.
  • Вода 300 мл.
  • Дріжджі свіжі 30 гр.
  • Оливкова олія 30 мл.
  • Сіль 1,5 ч. л.
  • Цукор 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Приготувати опару: дріжджі розвести в 50 гр. ледь теплої води, додати цукор. Поставити опару в тепле місце на 1 год.
  • 250 мл. ледь теплої води змішати з сіллю, додати борошно і опару.
  • Замісити тісто. Воно повинно вийти досить м’яким, але при цьому не прилипати до рук.
  • Акуратно вмісити в тісто оливкова олія.
  • Покласти тісто в посудину, накрити її рушником і поставити в тепле місце на 1,5-2 години. Тісто має при цьому збільшитися в об’ємі в два рази.
  • Тісто викласти на стіл і розрізати навпіл.
  • Зі шматків тіста сформувати буханки хліба довжиною близько 30 см.
  • Деко рясно посипати борошном, викласти хліб на велику відстань один від одного.
  • Хліб посипати борошном.
  • Накрити хліб рушником і поставити в тепле місце на годину. За цю годину хліб збільшитися в обсязі приблизно в два рази.
  • Поставити деко в розігріту до 200-230 градусів духовку і випікати до світло-золотистого кольору.
  • Після випічки хліб накрити рушником і дати постояти близько 30 хвилин.

Джерело: https://zefira.net

Comments are closed.