Бріош


бріошЧас приготування: 1 год. 40 хв.
Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 150 г.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 100 г.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л. або 50 г – свіжих
  • Молоко – 1 скл.
  • Борошно – 4-4,5 скл.
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.
  • Кардамон, коріандр, ін. прянощі за смаком
  • Родзинки – 1 скл.

 Спосіб приготування:

Змішати тепле молоко з м’яким вершковим маслом, збитими яйцями, сіллю, цукром. До отриманої маси додати просіяне борошно з сухими дріжджами і меленими прянощами. Замісити тісто.  При замішуванні вручну тісто може видатись надто рідким,  але необхідно продовжувати місити, змастивши руки в рослинній олії, в результаті вийде м’яке еластичне тісто.

Додати в тісто начинку: родзинки  (або горіхи, цукати). Викласти готове тісто в посудину і залишити, щоб  підійшло (приблизно півгодини).

Отримане тісто вимісити і розділити на 6 шматочків, сформувати кульки і помістити в форму. Дати кулькам з тіста ще підійти протягом 20 хв. Змастити їх жовтком і помістити форму у розігріту духовку.

Випікати при температурі 180-200 градусів протягом 30-40 хв.

Джерело:  https://www.iamcook.ru/showrecipe/1711

Comments are closed.