Хліб з гарбузом, часником і перцем


Хліб з гарбузомІнгредієнти:

  • Борошно – 350 г
  • Вода  – 120-130 мл
  • пюре гарбузове – 175 г
  • дріжджі сухі – 7 г
  • солод – 2,5 г
  • цукор – 1 ч. ложка
  • сіль – 2 ч. ложки
  • олія рослинна – 2 ст. ложки
  • часник (зубок) – 1-2 шт.
  • перець чилі сушений – 1-2 шт.

Спосіб приготування:

Розвести дріжджі в невеликій кількості води, додавши цукор, дати постояти 10-15 хвилин.

Запекти гарбуз в духовці (мікро) і приготувати пюре, охолодити.

Розігріти рослинну олію на сковорідці, викласти часник, порізаний частинками і перець чілі. Підсмажити на невеликому вогні. Охолодити.

Змішати дріжджі з теплою водою, додати гарбузове пюре, солод і ретельно перемішати.

Частинами просіюючи борошно, замісити м’яке, еластичне тісто, додавши у кінці сіль і рослинну олію.

Скотити тісто в кулю викласти в посуд, змащений маслом, накрити плівкою і дати підійти в теплому місці протягом години, поки маса не збільшиться удвічі.

Сформувати з тіста хліб, викласти на посипане борошном деко, посипати згори борошном, гарбузовим насінням і поставити підходити ще протягом 30 — 40 хвилин.

Розігріти духовку до 230°С. Поставити на низ духовки посуд з холодною водою.

Випікати перші 5-7 хвилин при температурі 230°С, потім зменшити температуру до 210°С і випікати ще протягом 25-30 хвилин.

Готовий хліб викласти на решітку для охолодження.

Comments are closed.