Хліб з гарбузом, часником і перцем
Інгредієнти:
- Борошно – 350 г
- Вода – 120-130 мл
- пюре гарбузове – 175 г
- дріжджі сухі – 7 г
- солод – 2,5 г
- цукор – 1 ч. ложка
- сіль – 2 ч. ложки
- олія рослинна – 2 ст. ложки
- часник (зубок) – 1-2 шт.
- перець чилі сушений – 1-2 шт.
Спосіб приготування:
Розвести дріжджі в невеликій кількості води, додавши цукор, дати постояти 10-15 хвилин.
Запекти гарбуз в духовці (мікро) і приготувати пюре, охолодити.
Розігріти рослинну олію на сковорідці, викласти часник, порізаний частинками і перець чілі. Підсмажити на невеликому вогні. Охолодити.
Змішати дріжджі з теплою водою, додати гарбузове пюре, солод і ретельно перемішати.
Частинами просіюючи борошно, замісити м’яке, еластичне тісто, додавши у кінці сіль і рослинну олію.
Скотити тісто в кулю викласти в посуд, змащений маслом, накрити плівкою і дати підійти в теплому місці протягом години, поки маса не збільшиться удвічі.
Сформувати з тіста хліб, викласти на посипане борошном деко, посипати згори борошном, гарбузовим насінням і поставити підходити ще протягом 30 — 40 хвилин.
Розігріти духовку до 230°С. Поставити на низ духовки посуд з холодною водою.
Випікати перші 5-7 хвилин при температурі 230°С, потім зменшити температуру до 210°С і випікати ще протягом 25-30 хвилин.
Готовий хліб викласти на решітку для охолодження.
Останні коментарі