Хлібна скоринка допомагає запобігати раку


Хлібна скоринкаНімецькі вчені стверджують, що під час випікання хліба, під дією високої температури утворюється проніл-лізин, антиоксидант, який запобігає раку кишківника. Що цікаво, в борошні його зовсім немає. У скоринці концентрація цього антиоксиданту у 8 разів вища, ніж в м’якушці. Утворення корисної речовини супроводжується появою жовто-коричневого кольору на скоринці випеченого хліба.

При купівлі хліба слід звернути увагу на його скоринку, вона повинна мати приємний аромат і красивий золотисто-коричневий колір. В процесі випікання частина вологи випаровується із зовнішніх шарів тіста, утворюючи хрустку скоринку, а частина переходить в м’якушку. Найбільша кількість антиоксидантів у невеликих хлібобулочних виробах, які мають добре запечену скоринку.

 

 

 

Comments are closed.