Фокачча з помідорами черрі і чебрецем


Фокачча с помидорами черри и тимьяномІнгредієнти:

  • 2 ч. л. цукру,
  • 1 або 1/2 ч. л. сухих дріжджів,
  • 500 г борошна,
  • 100 мл оливкової олії першого віджиму,
  • 3/4 ч. л. солі,
  • 200 г помідорів черрі, розрізати навпіл,
  • 5-7 гілочок чебрецю,
  • морська сіль,
  • свіжозмелений чорний перець.

Спосіб приготування:

1.У велику миску помістити цукор, дріжджі і 60 мл теплої води. Перемішати виделкою і залишити в теплому місці на 5 хв., щоб утворилася піна.

2.Потім додати борошно, оливкову олію, сіль і 200 мл води кімнатної температури.

3.За допомогою міксера з насадкою для тіста замісити м’яке, однорідне тісто (4-5 хв.). 4.Перекласти тісто у велику миску, змащену оливковою олією. Перевернути тісто в мисці, щоб його поверхня також покрилася оливковою олією. Накрити кухонною плівкою і рушником. Залишити приблизно на 1 год., щоб тісто виросло в два рази.

5.Покрити велике деко фольгою і змастити оливковою олією.
6.Перекласти тісто на приготоване деко і вручну сформувати прямокутник розміром 22 х 27 см. Накрити кухонним рушником і залишити на 20-30 хв., щоб тісто виросло в два рази.
7.Помістити помідори розрізаною стороною догори на поверхню тіста і придавити. Посипати чебрецем. Збризнути оливковою олією. Приправити морською сіллю і свіжозмеленим чорним перцем за смаком.

8.Розігріти духовку до 200°C. Випікати 15-18 хв., щоб фокачча підрум’янилася. Перекласти на решітку і дати охолонути до кімнатної температури.

Вихід: 6 порцій.

Джерело: https://cookingzone.net

Comments are closed.