Мігас
Ця чудова іспанська страва часто подається як частина тапас (різноманітних закусок). Ви також можете подавати його з яйцями, або з зеленню як теплий салат.
Інгредієнти:
- 250 г хорошого хліба, наприклад, хліба на заквасках одно- або дводенної давності
- 2 ст. л оливкової олії
- 4 очищених зубків часнику, залишених цілими
- 75 г ковбаси чорізо, нарізаної півмісяцем, товщиною 3 мм.
- 2 скибочки бекону, порізаних на великі шматки
- 1 ст. л соку лимона
- Сіль морська – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- 1 пучок петрушки
Приготування:
- Зріжте з хліба скоринку, потім розріжте буханець на кубики величиною приблизно 2 см. Якщо хліб дуже черствий, то скропіть водою, щоб його зволожити, накрийте кришкою і залиште на годину.
- Нагрійте олію у великій сковороді на середньому вогні. Додайте зубчики часнику і смажте, часто перевертаючи, впродовж декількох хвилин, поки вони не набудуть золотистого відтінку. Додайте чорізо і бекон та обсмажуйте кілька хвилин до утворення хрусткої скоринки. Вийміть чорізо, бекон і часник зі сковороди, залишивши в ній більшу частину жиру.
- Додайте кубики хліба. Добре перемішайте, щоб жир повністю їх покрив, а потім смажте впродовж 5 хвилин, постійно перемішуючи, до утворення золотистої скоринки.
- Покладіть назад чорізо, бекон і часник в сковороду і все перемішайте. Приправте соком лимону, сіллю і перцем, якщо потрібно (чорізо і бекон самі по собі надають страві солоний смак).
- Подавайте відразу ж, прикрасивши петрушкою.
Вихід: 4 порції.
Джерело: www.theguardian.com
Останні коментарі