Мігас


МігасЦя чудова іспанська страва часто подається як частина тапас (різноманітних закусок). Ви також можете подавати його з яйцями, або з зеленню як теплий салат.

Інгредієнти:

  •  250 г хорошого хліба, наприклад, хліба на заквасках одно- або дводенної давності
  •  2 ст. л оливкової олії
  •  4 очищених зубків часнику, залишених цілими
  •  75 г ковбаси чорізо, нарізаної півмісяцем, товщиною 3 мм.
  •  2 скибочки бекону, порізаних на великі шматки
  •  1 ст. л соку лимона
  •  Сіль морська – за смаком
  •  Перець чорний мелений – за смаком
  •  1 пучок петрушки

 

Приготування:

  •  Зріжте з хліба скоринку, потім розріжте буханець на кубики величиною приблизно 2 см. Якщо хліб дуже черствий, то скропіть водою, щоб його зволожити, накрийте кришкою і залиште на годину.
  •  Нагрійте олію у великій сковороді на середньому вогні. Додайте зубчики часнику і смажте, часто перевертаючи, впродовж декількох хвилин, поки вони не набудуть золотистого відтінку. Додайте чорізо і бекон та обсмажуйте кілька хвилин до утворення хрусткої скоринки. Вийміть чорізо, бекон і часник зі сковороди, залишивши в ній більшу частину жиру.
  •  Додайте кубики хліба. Добре перемішайте, щоб жир повністю їх покрив, а потім смажте впродовж 5 хвилин, постійно перемішуючи, до утворення золотистої скоринки.
  •  Покладіть назад чорізо, бекон і часник в сковороду і все перемішайте. Приправте соком лимону, сіллю і перцем, якщо потрібно (чорізо і бекон самі по собі надають страві солоний смак).
  •  Подавайте відразу ж, прикрасивши петрушкою.

Вихід: 4 порції.

 Джерело: www.theguardian.com

Comments are closed.