Смажений хліб з устрицями і овочами


Oyster_dressingСмажений хліб з устрицями і овочами − це універсальне блюдо, яке може бути і начинкою для риби або птиці, і самостійним гарніром.

Інгредієнти:

Кукурудзяний хліб – 5 скибочок

Хліб «чіабатта» (або інший хрусткий італійський хліб) – 2 штуки

Жир або вершкове масло – 2 столові ложки

Устриці консервовані – 3 баночки

Морква (невелика) – 4 штуки

Стебло селери – 6 штук

Ріпчаста цибуля – 2 штуки

Курячий бульйон (або бульйон з індички) – 8 склянок

Мелена шавлія – 0,5 чайної ложки

Розмарин – 1 чайна ложка

Сіль кухонна – за смаком

Перець чорний мелений – за смаком

Яйця курячі – 2 штуки

Петрушка подрібнена – 1/4 склянки

 

Приготування:

1. Весь хліб наріжте на приблизно однакові кубики. Розкладіть їх на широкому деку і залиште на добу, для того щоб хліб підсох. Якщо стільки часу у Вас нема, тоді розігрійте духовку до 150 градусів і підсушіть хліб у ній, приблизно 30 хвилин. Після того, як хліб буде сухий, викладіть сухарики в глибоку миску.

2. Баночки з устрицями акуратно відкрийте за допомогою спеціального ножа для консервів. В окрему ємність злийте з устриць всю рідину, а для зручності скористайтеся друшляком. Стебла селери добре промийте під протічною водою, просушіть і наріжте. Цибулю і моркву очистіть від лушпиння, ретельно промийте під протічною водою, потім наріжте кубиками. Велику сковороду поставте на середній вогонь, розігрійте її, помістіть жир або вершкове масло, дочекайтеся поки воно розтопиться, а потім додавайте подрібнену селеру, цибулю та моркву. Ретельно перемішуючи, обсмажуйте овочі 3-4 хвилини до утворення золотистого рум’яного кольору. Після цього додайте в сковороду устриці, перемішайте і готуйте приблизно хвилинку. Потім зніміть сковороду з вогню, додайте до всього сухарики, шавлію, попередньо подрібнений розмарин. Посоліть і поперчіть за смаком.

3. Тепер додайте до всього в сковороду бульйон, потім ретельно перемішайте. Розбийте яйця і знову перемішайте. При необхідності можете додати трохи більше бульйону, якщо хочете досягти бажаного рівня вологості страви.

4. Готову суміш перекладіть у вогнетривку форму, рівномірно розподіливши її. Духовку прогрійте до 175 градусів, помістіть всередину форму і випікайте протягом 30 хвилин до утворення золотистого кольору.

5 . Готову страву вийміть з духовки, злегка остудіть і розкладіть на порційні тарілки. В якості прикраси можете використовувати попередньо подрібнену зелень петрушки. Подавайте до столу.

Джерело: tvcook.ru

Comments are closed.