Житній хліб є прекрасним косметологом


rye_breadЖитній хліб є прекрасним косметологом. У XXI столітті більшість з нас крутиться весь день наче білка в колесі. Особливо дістається жінкам. Плюс ще стреси, несприятлива екологія великих міст, неправильне харчування.

І про здоров’я нерідко ми починаємо замислюватися тільки тоді, коли вже щось починає турбувати. У той час як зовсім поруч в магазині або навіть в кіоску нас чекає і лікар, і косметолог за дуже невеликі гроші. Це – житній хліб. Лікарі кажуть, що він особливо корисний при настанні негоди, сльоти, морозів, коли все менше сонця і вітамінів.

Медики минулих століть писали, що бідні, незважаючи на одноманітне мізерне харчування, рідко хворіють і страждають від авітамінозів, оскільки щодня вживають в їжу житній хліб – продукт на 100 % натуральний, джерело корисних речовин і вітамінів.

На жаль, сучасні люди недооцінюють житній хліб і купують його не так часто, як слід було б. Багато хто боїться набрати зайві кілограми і не підозрює, що від житнього хліба не повніють, так як його клітковина малокалорійна, не утворює жиру, і в той же час досить швидко втамовує голод і не дозволяє переїдати.

Житній хліб не тільки знижує рівень шкідливого холестерину в крові, він ще й підтримує нормальний рівень цукру в крові і не дає розвинутися цукровому діабету. Клітковина, яка міститься в житньому хлібі, знижує потребу в інсуліні. Серед любителів житнього хліба майже немає сердечників.

Груба структура житнього хліба покращує роботу шлунково-кишкового тракту, виводить з організму шлаки, токсини, і інші шкідливі речовини. У багатьох країнах житній хліб стали випікати, переконавшись в його здатності запобігати онкологічним захворюванням. При пережовуванні житнього хліба очищаються ясна і зуби і до старості залишаються здоровими.

У житньому хлібі містяться: вітаміни В, Е, РР, клітковина, амінокислоти, калій, магній, марганець, цинк, залізо та інші необхідні організму макро – і мікроелементи. Тим, у кого підвищена кислотність шлункового соку, лікарі рекомендують вживати в їжу житньо-пшеничний хліб.

Дослідження, що проводяться в багатьох країнах, доводять, що вживання в їжу такого хліба знижує ризик захворювань серця і судин, зберігає високий імунітет і працездатність.

Крім того житній хліб є прекрасним косметологом. Ще красуні Стародавньої Русі використовували його з великою ефективністю для збереження та підтримки своєї краси.

 – Скраб з житнього хліба для жирної, комбінованої і нормальної шкіри

Розрізати хліб на скибочки і злегка підсушити. Подрібнити до крихт і пересипати в банку, додати 1 десертну ложку чайної соди, 1 десертну ложку кухонної солі дрібного помелу, все добре перемішати. Після вмивання, не витираючи рушником, взяти трохи скрабу з банки, змочити водою і помасажувати шкіру цим скрабом протягом 2-3 хвилин. Сполоснути обличчя прохолодною водою.

- Маска з житнього хліба відбілююча

1 невеликий шматочок житнього хліба подрібнити і залити гарячим молоком так, щоб рідина тільки покрила хліб. Дати набрякнути. Натерти на тертці добре очищений корінь хрону товщиною і довжиною в мізинець. Змішати його з хлібом, додати 1 чайну ложку меду і 1 ст. ложку м’якого сиру, добре переміщати. Нанести на 5 хвилин, зняти тампоном, змоченим в молоці або вершках. Вмитися прохолодною заваркою зеленого чаю.

- Маска з житнього хліба зволожуюча

100 гр. чорного хліба залити відваром кропиви або теплою водою так, щоб рідина тільки закрила хліб, дати насититися, розім’яти до кашки. Додати ½ помідора провернути на м’ясорубці, перемішати, накласти на 20 хвилин на обличчя. Змити водою кімнатної температури.

- Для зміцнення, кращого росту і блиску волосся

250 гр. житнього хліба залити окропом на 2 години. Процідити. Втерти рідину в коріння волосся і добре змочити волосся, надіти поліетиленову шапочку, зверху укутати рушником. Через 40-50 хвилин вимити голову відповідним за типом волосся шампунем і сполоснути теплою водою з додаванням 2 ​​крапель ефірного масла лаванди на 1 літр води. Застосовувати 1-2 рази на тиждень протягом 1,5 – 2 місяців.

- Маска для ослабленого волосся

250 гр. подрібненого житнього хліба залити підігрітою сироваткою і настоювати протягом 3-4 годин на кухні. Процідити, додати 1 ст. ложку касторової олії і 1 чайну ложку меду, розмішати, втерти в коріння волосся і розподілити по всій довжині. Через 1 годину змити шампунем і обполоснути відваром трав ( деревію, кропиви, липи, м’яти, ромашки, календули). Після курсу таких масок волосся стане більш густими і пишними.

Джерело: infosmi.net

Comments are closed.