Вчені відтворили рецепт хлібу з Помпей


Bread with Pompey24 серпня 79 р н.е. невідомий пекар поставив хліб у піч і не дочекався результату – виверження Везувію накрило місто товстим шаром попелу. Майже дві тисячі років потому британські археологи відшукали цей хліб і вивчили склад тіста.

Британський Музей спільно з італійським кухарем Джорджіо Локателлі відтворили рецепт помпейського хліба і зняли навчальний відеоролик, за яким будь-який пекар може приготувати хліб, який їли на території сучасної Італії на початку нашої ери.

До складу помпейського хліба входять три види борошна, дріжджі, сіль і вода. Враховуючи той факт, що раніше в пшениці містилося більше глютену, рекомендується додатково додавати в тісто глютен. Крім хліба з Помпеї в Британському Музеї є автентичний рецепт індіанських млинців і кілька страв месопотамської кухні.

Джерело: gazeta.ua

Comments are closed.