Тосканський виноградний хліб


Інгредієнти:

  • vynograd0,25 склянки будь-якого лікеру
  • 6 ст. л. і 2 ч. л. цукру
  • 0,25 склянки нерафінованої оливкової олії
  • борошно – 3 склянки
  • яйце – 1 шт.
  • 300 г темного винограду з кісточками
  • 1 упаковка сухих дріжджів
  • сіль, мелений чорний перець
  • 1 ст. л. порошку розмарину
  • 100 г великих темних родзинок
  • 1 ч. л. анісового насіння

Спосіб приготування:

Поставити опару: розмішати 2/3 склянки борошна з 2 ч. л. цукру, дріжджами і 0,5 склянки теплої води, накрити рушником і поставити в тепле місце на 30-40 хв. Родзинки залити лікером і дати постояти. Оливкову олію розігріти в сотейнику, всипати розмолотий аніс і розмарин, обсмажувати на маленькому вогні 2-3 хв. Трохи охолодити і половину змішати з виноградом. Борошно, що залишилося, а також 2 ст. л. цукру, сіль і яйце перемішати. Додати другу половину масла з травами і опару. Змішати. Помісити тісто руками на посипаній борошном поверхні 2-3 хв. Додати родзинки без рідини, вимішувати ще 1 хв., потім дати постояти 10 хв. під рушником. Сформувати з тіста прямокутник розміром 30х25 см і викласти на деко. Висипати на середину тіста виноград разом з маслом, залишивши борти шириною близько 1 см. Посипати чорним перцем і рештою 4 ст. л. цукру. Накрити рушником і дати піднятися, залишивши в теплому місці на 40-50 хв. Випікати 25-30 хв. в нагрітій до 200ºС духовці, поки хліб не стане золотисто-коричневим.

Джерело: https://www.comfcity.in.ua/

Comments are closed.