Кращий рецепт року – банановий хліб з кокосовою глазур’ю


Видання The Guardian оголосило переможців кращих фуд-фото. Так, у номінації під назвою “кращий рецепт від читачів” переміг рецепт бананового хліба з кокосовою глазур’ю.

Банановий хліб можна приготувати як у хлібопічці, так і в мультиварці або духовці. Важливо підібрати дуже стиглі банани і в правильному порядку замісити тісто.

banana_bestІнгредієнти на 2 буханки хліба:

– 150 г сухофруктів

– 125 г вершкового масла

– 175 г пшеничного борошна

– 3 стиглих банана

– 2 яйця кімнатної температури

– 1 ч. ложка розпушувача

– ½ ч. ложки солі

– 150 г коричневого цукру

– мелений кардамон

– 1 ч. ложка екстракту ванілі

Для глазурі:

– 3 ст. ложки кокосового порошку

– 2 ст. ложки теплого молока

– 180 г вершкового сиру

– 250 г сиру маскарпоне

– 2 стручка кардамону

– рубані фісташки

Приготування:

Покласти сухофрукти вимочуватися на годину в чай масала. Окремо розтопити вершкове масло. Очистіть і розімніть банани. У невелику миску насипати борошно, розпушувач, мелений кардамон і сіль. Збити розтоплене масло і цукор міксером, додати туди яйця і перемішати. Додати в миску банани і ваніль і ще раз добре перемішайте. Потім засипати борошняну суміш і перемішати дерев’яною ложкою. Після цього додайте туди дрібно нарізані сухофрукти. Зішкребіть тісто у форму для запікання і поставте в розігріту до 170 градусів духовку на 50 хвилин. Потім дайте хлібу повністю охолонути.

Поки печеться банановий хліб, потрібно приготувати глазур. У миску наливаємо тепле молоко, додаємо кокосовий порошок і перемішуємо. Окремо змішати вершковий сир маскарпоне, додати кокосову суміш і перемішати. Також можна досипати туди 3-4 столових ложки цукрової пудри. Додайте в суміш мелений кардамон і поставте її в холодильник.

Коли хліб охолоне, намажте його глазур’ю. А зверху посипте подрібненими фісташками. Можна також прикрасити банановий хліб листям м’яти.

Джерело: https://gazeta.ua

Comments are closed.