Медовий хліб з гірчицею
Дуже смачний м’який хліб, ледь солодкуватий, з пікантним гірчичним післясмаком, проте без гостринки. Гарно підіймається, та тішить золотавою тоненькою скоринкою.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 370 г
- сіль – 1 ч.ложка
- мед – 3 ст.ложки
- масло вершкове – 2 ст.ложки
- гірчиця суха – 1ч.ложка
- вода – 100 мл
- молоко – 130 мл
- дріжджі сухі – 2 ч.л
У відерце насипаємо дріжджі, борошно, сіль, додаємо мед, масло та гірчицю. Воду та молоко додаємо ледь теплими. Випікаємо в режимі «основний», розмір «середній», скоринка – по бажанню, я застосовую режим «середньої» скоринки. По завершенні випікання хліб дістаємо з хлібопічки, ставимо на гратчасту або дерев’яну поверхню, накриваємо рушником і даємо охолонути. Смачного!
Автор: Данка
Останні коментарі