Міні-бургери зі свининою і соусом барбекю


Міні-бургери зі свининою і соусом барбекю з книги «Курси елементарної кулінарії» Гордона Рамзі (Gordon Ramsay’s Ultimate Cookery Course).
міні-бургер-свинина-барбекюІнгредієнти:

  • 4 скибочки бекону
  • 1 цибулина шалот
  • 1 ч.л. копченої паприки
  • 500г фаршу зі свинини

Для соусу:

  • оливкова олія, для смаження
  • 1 маленька цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • морська сіль і мелений чорний перець
  • 1 ст.л. коричневого цукру
  • 1 ст.л. яблучного оцту
  • 2 ч.л. вустерширського соусу
  • 6 ст. л. томатного кетчупу

Для подачі:

  • булочки
  • листя салату латук
  • скибочки копченого сиру чеддер
  • скибочки помідорів

Готуємо соус. Розігріваємо сковорідку і додаємо оливкову олію. Викладаємо подрібнені цибулю і часник. Солимо і перчимо. Додаємо столову ложку коричневого цукру і чайну ложку копченої паприки. Карамелізуємо. Вливаємо яблучний оцет і випаровуємо. Додаємо готовий вустерширський соус і кетчуп. Готуємо 2-3 хвилини. Вимикаємо вогонь. Перчимо. Перекладаємо соус в миску. Протираємо сковороду. Дрібно нарізаємо сирий бекон. Розігріваємо сковорідку, додаємо оливкову олію. Обсмажуємо бекон. Дрібно нарізаємо цибулю-шалот. Додаємо в сковорідку. Кладемо чайну ложку копченої паприки. Перемішуємо. Розминаємо свинячий фарш. Солимо і перчимо. Викладаємо бекон на серветку для видалення зайвого жиру. Висипаємо бекон в фарш. Перемішуємо. Формуємо невеликі кульки. Трохи приплющуємо. Розігріваємо сковорідку, додаємо оливкову олію. Кладемо котлети. Обсмажуємо з двох сторін. Нахиляємо сковорідку і поливаємо утвореним соком котлети. Зверху на котлети кладемо шматочки копченого сиру чеддер. Тонко шуткуємо листя латуку. Розрізаємо булочки для бургерів на половинки. Кладемо латук і тонку скибочку помідора на булочку. Зверху кладемо котлету. Поливаємо соусом барбекю. Накриваємо булочкою. Смачного!

Автор: Гордон Рамзі

Джерело: gordon-ramsay.ru

Comments are closed.